UČITELJICI IZ NS NE GINE DISCIPLINSKA ZBOG BAJE MALOG KNINDŽE Svojim četvrtacima pustila šok-narodnjak, pao i vozić?! (VIDEO)
Foto: Instagram Printscreen/sav_taj_ludi_balkan

neverovatno

UČITELJICI IZ NS NE GINE DISCIPLINSKA ZBOG BAJE MALOG KNINDŽE Svojim četvrtacima pustila šok-narodnjak, pao i vozić?! (VIDEO)

Društvo -

Iako je direktorka škole prvo izjavila da se sve desilo slučajno, na kraju je rešeno da se krivica ipak ispita. Četvrtaci na snimku vesele se ritmu, a reči pesme ne znaju, tako da je očigledno da nisu ni svesni o čemu se tu peva

NOVI SAD - U OŠ "Vasa Stajić" iz Novog Sada, gde su se četvrtaci veselili uz pesmu koja raspiruje nacionalnu mržnju prema Bošnjacima, pokrenut je disciplinski postupak.

Iako je direktorka Zorica Đurić prvo izjavila da se sve desilo slučajno, na kraju je rešeno da se krivica ipak ispita.

- Pokrenut je disciplinski postupak i, dok se on ne završi, više se nećemo oglašavati o ovom slučaju - poručila je Đurić za Telegraf. Ona nije htela da precizira protiv koga je postupak pokrenut, ali se pretpostavlja da je protiv učiteljica koje su organizovale završnu priredbu učenika četvrtih razreda.

Podsetimo, desetogodišnjoj deci je na ovoj priredbi puštana pesma "Ne volim te Alija, zato što si Balija" u kojoj se raspiruje nacionalna mržnja prema Bošnjacima. Na video-snimku prosleđenom na roditeljsku vajber grupu, dečica đuskaju uz te stihove?!

U jednom trenutku i učiteljica pada u sevdah, pa poziva decu u "vozić". Ipak, četvrtaci na snimku vesele se ritmu, a reči pesme ne znaju, tako da je očigledno da nisu ni svesni o čemu se tu peva.

Direktorka škole Zorica Đurić prvo je za medije rekla da je u pitanju nesmotren incident i da niko od prisutnih učitelja nikada nije ni čuo sporne stihove, a kamoli ih puštao deci.

škola, pesma, Novi Sad, OŠ Vasa Stajić, učiteljica, Baja Mali Knindža
foto: Instagram Printscreen/sav_taj_ludi_balkan

- U priredbi su učestvovala deca iz četiri razreda i postojao je dogovor da svaki razred ima prava na po tri pesme. Pesme su sami birali i puštali učenici i većina je bila potpuno primerena njihovom uzrastu. Nažalost, ova pesma je puštena bez ičije saglasnosti, ali od buke i galame koju su učenici stvarali, niko od učitelja nije ni mogao čuti reči - ispričala je ona.

Ministarstvo prosvete nije se oglasilo o ovom slučaju.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track