DA PRAZNIK DONESE BLAGOSTANJE: Vulin, Selaković i Petković čestitali Bajram
Foto: MUP

praznik koji simbolizuje čovekoljublje i milosrđe

DA PRAZNIK DONESE BLAGOSTANJE: Vulin, Selaković i Petković čestitali Bajram

Društvo -

Povodom praznika Kurban-bajrama čestitke vernicima islamske veroispovesti uputili su ministri Aleksandar Vulin, Nikola Selaković i direktor Kancelarije za KiM.

Vulin je čestitao reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije gospodinu Seadu Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji gospodinu Mevludu Dudiću, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

"Vama i svim vernicima islamske veroispovesti od srca čestitam Kurban- Bajram sa iskrenom željom da vam ovaj veliki praznik donose svako dobro, spokoj i blagostanje. Neka nas ovaj sveti praznik koji simbolizuje čovekoljublje i milosrđe, još jednom podseti da su zajedništvo, ljubav, solidarnost i međusobno uvažavanje, trajne vrednosti koje su jedini ispravni odgovor za vremena koja donose iskušenja i izazove. Želim vam da Kurban-bajram provedete u radosti i duhu tradicije i običaja, zajedno sa svojim najmilijima, porodicom, prijateljima i komšijama", poručuje se u čestitki ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Selaković: Da veliki praznik oplemeni srca i domove svih vernika

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je reisu-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću i svim vernicima islamske veroispovesti.

U čestitkama šef srpske diplomatije poželeo je ovaj veliki praznik oplemeni srca i domove svih vernika, verom u neprolazne vrednosti međusobnog poštovanja i uvažavanja, nadahnjujući ih da složno slede put zajedništva i tolerancije.

"Delujući solidarno i iskazujući ljubav i poštovanje jedini prema drugima možemo zajednički pronaći odgovore na sva iskušenja pred kojima se nađemo, u duhu milosrđa i dobročinstva", istakao je ministar u čestitki upućenoj Seadu Nasufoviću.

U čestitki Mevludu Dudiću ministar Selaković poželeo je da praznični dani budu ispunjeni srećom, spokojem, dobrim zdravljem i verom u svetliju budućnost.

Petković: Podseća nas na vanvremenske vrednosti čovekoljublja, uzajamnog uvažavanja i zajedničkog života

- U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije, upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama. Ovaj veliki praznik podseća nas uvek i iznova na vanvremenske vrednosti čovekoljublja, uzajamnog uvažavanja i zajedničkog života. To je praznik koji ukazuje na večno u odnosu na prolazno i materijalno, kako bi se približili uzvišenim duhovnim vrednostima i bližnjima. Neka zato dani praznika doprinesu učvršćivanju i oplemenjivanju porodičnih, prijateljskih i komšijskih veza i neka nas sve zajedno usmere na ličnu i društvenu odgovornost za dobro pojedinca i društva u celini. Vreme u kome živimo prepuno je izazova i iskušenja, a upravo u izazovima se pronalazi smisao zajedništva i dodatni podsticaj da zajedno istrajemo u izgradnji bolje i lepše budućnosti za sve naše građane. Sa željom da radost praznika podelite sa svojom porodicom, komšijama i svim ljudima dobre volje, još jednom vam čestitam Kurban-bajram.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track