VAŽNA INFORMACIJA ZA RODITELJE ĐAKA! Oglasilo se Ministarstvo prosvete o početku školske godine KORONA DIKTIRA POVRATAK U KLUPE
Foto: Profimedia

kovid

VAŽNA INFORMACIJA ZA RODITELJE ĐAKA! Oglasilo se Ministarstvo prosvete o početku školske godine KORONA DIKTIRA POVRATAK U KLUPE

Društvo -

Ministarstvo prosvete saopštilo je da trenutna epidemiološka situacija i prognoze ukazuju da će školska godina početi 1. septembra kako je i predviđeno Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada.

Iz Ministarstva prosvete su naveli i da sa Timom za praćenje i koordinisanje mera u radu škola i nadležnim institucijama redovno prate epidemiološku situaciju u zemlji.

- Do početka školske godine Tim za škole sastaće se još jednom kako bi razmotrio situaciju. Ministarstvo će o zaključcima blagovremeno informisati škole i proslediti im instrukcije o epidemiološkim merama koje će se primenjivati, a koje će pripremiti Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" - naveli su iz ministarstva.

Hiljade novozaraženih u toku jednog dana i porast broja preminulih zabriinjava mnoge.

Lekari upozoravaju da stampedo korone tek sledi od septembra kad se zaposleni vrate sa odmora na posao, a deca u škole.

Olivera Ostojić iz Dečje bolnice "Dr Dragiša Mišović" kaže da se povećava broj zaražene dece i da je karakteristika ovog talasa to što su zaražena najmlađa deca.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track