03:30

KRVAVE REKE NOVOG PAZARA DOBIJAJU EPILOG Podignute krivične prijave protiv nelegalnih klanica! Biolog za Kurir TV UPOZORIO NA OVO

otvoreno

KRVAVE REKE NOVOG PAZARA DOBIJAJU EPILOG Podignute krivične prijave protiv nelegalnih klanica! Biolog za Kurir TV UPOZORIO NA OVO

Društvo -

Novopazarska policija, u saradnji sa veterinarskom inspekcijom, podnela je Osnovnom tužilaštvu krivične prijave protiv R.K. i E.Ž. iz tog grada zbog sumnje da su držali nelegalne klanice.

Oni se sumnjiče da su klali životinje u neregistrovanim objektima koji su bili priključeni na gradsku kanalizacionu mrežu zbog čega postoji verovatnoća da se krv tim putem slivala i zagadjivala reku.

Biolog Eldan Alić smatra da je tako zagađena reka vrlo opasna i dovodi do različitih infekcija.

Kurir Televizija
foto: Kurir Televizija

- Vrlo je opasno za građane. Konstantno se u reku Raška izlivaju otpadne materije iz klanica koje su u okolini grada odnosno ne registrovanih klanica. Praktično jedan ili dva dana teče crvena reka. Građani nisu ni svesni koliko je to opasno. Jer dolazi do prenamnožavanja bakterija, mikroorganizama i virusa koji dovode do različitih infekcija. Od plućnih infekcija, crevnih infekcija, zatim i urinarnih infekciija - rekao je biolog.

krv, reka
foto: Printskrin/Facebook

Osvrnuo se na poljoprivrednike i upozorio da ne koriste vodu iz reke za navodnjavanje, jer će ugroziti stanovništvo.

- Apelujemo na građane koji se bave uzgajanjem voća i povrća da ne navodnjavaju biljke vodom iz reke. Navodnjavanjem unose se štetne materije u plodove. Kasnije oni to iznose na pijace i to građani kupuju. Oni te plodove koriste u ishrani i dolazi direktno do ugrađivanja ranih štetnih metala koji su izričito kancerogeni odnosno mogu biti smrtonosni za naš organizam - rekao je biolog.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:46

UDES KOD HIPODROMA: Krv mu je šikljala iz usta, nosa, ušiju, kacige... Preminuo motociklista (25) povređen u sudaru kod hipodroma! Devojka kritično

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track