DETE SE TRESLO OD TEMPERATURE! Još uvek bez sankcija za doktorku koja je odbila da pregleda bebu!
Foto: Shutterstock

majka ogorčena

DETE SE TRESLO OD TEMPERATURE! Još uvek bez sankcija za doktorku koja je odbila da pregleda bebu!

Društvo -

U Domu zdravlja Lapovo izgleda nikog nije briga što je njihova dežurna doktorka u subotu odbila da pregleda bebu, koju je tresla temperatura, o čemu je Kurir juče pisao.

Naime, iz ove zdravstvene ustanove ni juče nismo dobili odgovore na pitanja koja smo im ranije poslali povodom ove nesvakidašnje situacije. Pokušali smo da stupimo u kontakt s direktorkom tog doma zdravlja, ali nam je njena sekretarica poručila da je direktorka u kovid bolnici i da ne postoji način na koji trenutno možemo doći do nje.

Roditelji osmomesečne bebe, koju je u subotu po podne dežurna doktorka odbila da pregleda, takođe su nameravali da razgovaraju s direktorkom i prijave joj neljudski postupak lekarke, ali ni oni u tome nisu uspeli.

- Hteli smo da zvanično prijavimo doktorku koja je odbila da pregleda naše dete koje je drhtalo i treslo se od temperature. Mi smo, srećom, imali mogućnosti da, nakon što su nas odbili u državnoj ustanovi, platimo pregled za bebu kod privatnog lekara, ali šta da nismo imali para za to, kao što mnogi roditelji možda nemaju.

Mislim da doktorka koja nas je odbila nije postupila u skladu s Hipokratovom zakletvom i za to bi trebalo da odgovara - rekli su za Kurir ogorčeni roditelji (imena poznata redakciji).

Kurir nije uspeo da stupi u kontakt s mladom doktorkom (ime poznato redakciji) koja je odbila da pregleda bolesnu bebu.

Kurir.rs/ I. O

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track