ŠKOLSKA GODINA POČELA INTONIRANJEM HIMNE: Ministar Ružić prisustvovao prvom času
Foto: Ministarstvo prosvete

ŠKOLSKA GODINA POČELA INTONIRANJEM HIMNE: Ministar Ružić prisustvovao prvom času

Društvo -

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poželeo je danas svim učenicima i nastavnicima puno uspeha u novoj nastavnoj godini, koja je počela intoniranjem himne u školama.

Ministar Ružić povodom 1. septembra obišao je učenike Osnovne škole „Vuk Кaradžić“, kao i učenike prvog razreda Desete beogradske gimnazije „Mihajlo Pupin“.

„Imao sam posebno zadovoljstvo da sa učenicima jednog odeljenja četvrtog razreda Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ podelim radost zbog početka nove školske godine. Želim vam da prvi ciklus osnovnog obrazovanja završite na najbolji mogući način. Intoniranje himne na početku prvog časa učinilo je ovaj prvi dan škole naročito svečanim i značajno je da od najmlađih dana poštujemo simbole naše države i na taj način poštujemo ono što jesmo“, rekao je Ružić.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što i ove godine školska godina počinje na vreme, neposredno bez ograničenja broja učenika u odeljenjima.

„Drago mi je što će i ove godine u školske klupe sesti oko 65.000 prvaka“, kazao je ministar i naveo da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u kvalitet obrazovanja na svim nivoima „jer ulaganje u obrazovni sistem je ulaganje u budućnost“.

Ministar je posetio i učenike Desete beogradske gimnazije„ Mihajlo Pupin“.

„Još jedna odlika obrazovnog sistema Srbije je i raznolikost i raznovrsnost. Deseta Beogradska gimanzija oslikava upravo tu raznolikost našeg gimnazijskog obrazovanja i realizuje veoma zahtevne programe, kakvi su i bilingvalna nastava i internacionalna matura“, naveo je ministar.

On je posetio da je program internacionalne mature pre dve godine uveden i da se realizuju u tri gimnazije - „Svetozar Marković“ u Nišu, „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu i Desetoj beogradskoj gimnaziji „Mihajlo Pupin“. Ministar je naveo i da se u našim gimnazijama realizuje i bilingvalna nastava na srpskom i još 5 stranih jezika - engleskom, francuskom, ruskom , nemačkom i italijanskom.

„Ovo i jeste suština našeg rada – da se stvore programi i mogućnosti i da imamo nastavnike koji to umeju da sprovedu u delo i da motivišu učenike koji sa velikom željom ostvaruju ove programe i postižu velike uspehe, na ponos svih nas“, kazao je ministar.

Ministar će tokom dana obići učenike prvog razreda u Osnovnoj školi „Čibukovački partizani“ u Кraljevu, kao i učenike i nastavnike u Šumarskoj školi u istom gradu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track