MINISTAR VULIN POŽELEO ĐACIMA PRVACIMA USPEŠAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Prioritet policije da deca budu sigurna i bezbedna
Foto: MUP Srbije

MINISTAR VULIN POŽELEO ĐACIMA PRVACIMA USPEŠAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Prioritet policije da deca budu sigurna i bezbedna

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je danas đake prvog razreda Osnovne škole "Nadežda Petrović" na Novom Beogradu i poželeo im uspešan početak školske godine, istakavši da je njihova policija uvek tu da ih čuva i štiti i brine o njihovoj bezbednosti i sigurnosti.

- Dragi đaci, vaša policija je tu da vas čuva i šta god vam se u životu desi, oni su na vašoj strani. Uvek dođite kod njih i kažite im kada imate neki problem, kada se nečeg uplašite, kada se izgubite, upamtite, šta god da vam se desi, oni su tu, oni vas čuvaju. Ne mogu da vas vole kao mame i tate, niko ne voli kao mama i tata, ali vas čuvaju i štite - poručio je đacima ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je prioritet rada policije da sva naša deca koja su budućnost Srbije budu bezbedna i sigurna, da imaju bezbrižno detinjstvo, te da saobraćajna policija u zonama oko škola posebno vodi računa o poštovanju saobraćajnih propisa i bezbednosti dece i dodao da je prisustvo policije u zonama oko škola znatno pojačano.

- Draga moja deco, mi smo srećni onoliko koliko ste vi bezbedni. Samo da vi budete sigurni, samo da pazite, samo da se vratite kući dobro, mi samo to od vas tražimo. I da učite i da budete dobri, sve je to divno, ali samo da mi budete dobro, samo da se vratite kući da se obradujemo, da vas zagrlimo kad se vratite kući i da budemo ponosni na vas. Zato su tu vaši učitelji, zato je tu vaša policija, da budete dobro - rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, istakavši da će u narednom periodu radi veće zaštite dece biti raspoređeno još više školskih policajaca i policajaca pozornika kojih ima trenutno oko 900 na ulicama većih gradova Srbije.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan i v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović su, takođe, poželeli učenicima srećan početak školske godine. Bovan je istakao zadovoljstvo što će deca učiti kako bezbedno da idu od kuće do škole, u saradnji sa MUP-om Srbije i Agencijom za bezbednost saobraćaja, i da će Opština Novi Beograd u tom cilju dati svoj pun doprinos.

Takođe, učenicima OŠ „Nadežda Petrović“ obratio se i v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, koji je istakao da je najbitnije da mališani nauče osnovna pravila u saobraćaju kako bi bezbedno došli do škole.

Direktor OŠ "Nadežda Petrović" Ivana Stjepanović izrazila je veliku zahvalnost ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu i policiji na svemu što čine za jačanje bezbednosti dece u saobraćaju i njihovu opštu sigurnost. Uspešan početak školske godine prvacima su poželeli i državni sekretar MUP-a Bojan Jocić, pomoćnik ministra Vladimir Ilić, pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević, načelnik PU za grad Beograd Veselin Milić i načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin podelio je prigodne poklone đacima, a nakon toga za njih je priređena i predstava "Pažljivkova pravila u saobraćaju".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track