01:02

ZATVORU U HAGU TREBAJU MRTVA USTA, JER NE GOVORE! Ivković za Kurir TV: Nek mi kažu koga od Holanđana leči taj doktor za Srbe

KURIR TV

"ZATVORU U HAGU TREBAJU MRTVA USTA, JER NE GOVORE!" Ivković za Kurir TV: Nek mi kažu koga od Holanđana leči taj doktor za Srbe

Društvo -

Prema podacima Tribunala, pritvorenici u Ševeningenu najviše boluju od srčanih tegoba izazvanih što niskim, što visokim krvnim pritiskom, zatim od problema sa kičmom, a više od tri četvrtine ukupnog broja svih pritvorenika patilo je ili pati od gojaznosti.

I pored zvaničnih saopštenja da se u Hagu medicinari, specijalisti i ostalo medicinsko osoblje bavi se pritvorenicima na adekvatan nacin. Postoji niz misterioznih smrti optuženika za ratne zločine koji i danas bacaju sumnju na zvanične izveštaje obdukcije.

Britanski mediji na srpskom navode da se šuškalo po hodnicima Tribunala da je je telo ex-predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića isporučeno porodici, ali da je mozak zadržan na Holandskom forenzičkom institutu u Hagu. Tvrde da se otrovi brzo razgrađuju u organizmu, ali njihovi tragovi ostaju duže u moždanom tkivu.

Slobodan Milošević
foto: Foto: Printscreen YouTube

Porodica je godinama tvrdila da je Milošević ubijen lekom rifampicin. Ključan svedok u procesu protiv Miloševića i Martića, Milan Babić se obesio kaisem sa kesom na glavi u Sheveningenu iako nije odavao utisak samoubice za zivota.

Bivšem predsedniku Republike Srpske Krajine Goranu Hadzicu koji je pusten da se brani sa slobode otkriveno je tokom odbrane da boluje od tumora na mozgu i da je bolest u podmakloj fazi.

Bivši šef Kriznog štaba "SAO Krajina" Radoslav Brđanin nakon 23 godine pritvora, iako je ispunjavao uslove za otpustanje to nije dozvoljeno nego je vraćen u Tribunal, a potom prebacen je u Banja Luku gde je i preminuo.

Slobodan Praljak
foto: Printskrin

Rak na debelom crevu i metastaze na jetri lider radikala Vojislav Šešelj uspeo je da pobedi tek tri godine nakon izlaska iz Haga. Haški osuđenik Slobodan Praljak izveo je gotovo rialiti-samoubistvo u zivom prenosu iz sudnice popivsi tečnost na iskap za koju se kasnijom analizom ispostavilo da je bila otrov.

Advokat Branko Lukić i Branislav Ivković, nekadašnji visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije u vreme Slobodana Miloševića, bili su gosti jutarnjeg programa i dotakli su se

- Mislim da treba da kažemo ono što je istina i o Ševeningenu i o Hagu. Oni isti koji nisu dali da se sprovede Minski sporazum, a sada milijarde dolara izdvajaju da se podrži Ukrajina u ratu, ti isti koje su milione ljudi pobili u Avganistanu, Iranu i Iraku a sada u Jemenu. Oni su napravili Hag i Ševeningen. Zašto? Pa da bi neko drugi bio kriv za ono što su oni uradili. Ovo je napravljeno da bi Srbi bili krivi i to treba da se zna, svi ostali su bili samo prolaznici - rekao je Ivković.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Taj čovek koji leči ljude u Hagu je neka vrsta zločinca. Da li može da mi navede jednog Holanđanina koga on leči? Ne, jer samo leči Haške zatvorenike Srbe. To je zato što trebaju mrtva usta, jer ona ne govore - rekao je Ivković.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Problem sa Haškim tribunalom je što je on pomoćni organ. Osnovan je nezakonito kao pomoćni organ saveta bezbednosti. Oni nemaju time odgovornost ni za presude pogrešne. Ne možete vi tužiti tribunal za naknadu štete i tako su ogradili. Tako je sistem postavljen da bi mogli da rade šta hoće. Oni su oslobođeni odgovornosti i time mogu da rade šta god misle da je najbolje za NATO pakt - rekao je advokat.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:09

MOG OCA RATKA HAG NE LEČI SAVESNO: Mladićev sin otkrio u kakvom je stanju general MAJKA JE BILA KOD NJEGA I PRIMETILA NEŠTO ČUDNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track