PLATE OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE 10.000 DINARA, A BUNE SE ZA LEKARSKI PREGLED OD 6.OOO: Žestoka rasprava na mreža
Foto: Shutterstock, Profimedia

polemika

PLATE OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE 10.000 DINARA, A BUNE SE ZA LEKARSKI PREGLED OD 6.OOO: Žestoka rasprava na mreža

Društvo -

Na društvenoj mreži Tviter se pokrenula žestoka rasprava nakon tvita u kome je autor pitao zašto je građanima problem da plate vodoinstalatera čak 10.000 dinara, a bune se da plate lekarski pregled od 6.000 dinara.

- Ako vam vodoinstalater uzme 10.000 dinara za otpušavanje wc šolje ili sudopere, zašto je problem što pregled interniste endokrinologa košta 6.000 hiljada? Ili snimanje i čitanje magneta 15.000? Ovi drugi su učili 20-25 godina škole i "samo" drže vaš ili život vaših bližnjih u rukama - piše u tvitu.

Ispod komentara je nastala polemika korisnika ove društvene mreže oko toga zašto plaćaju majstora toliko. Nekima privatni lekarski pregled nije bio skup, dok su se pojedinci bunili zbog podizanja cena pregleda.

vodoinstalater
foto: Shutterstock

- Zato što mi zdravstveno skidaju od plate svakog meseca, a ja opet moram privatno da odem i platim. To je problem. Nije vodoinstalater kriv - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji.

- Samo iz razloga što vodoinstalateru ne uplaćujes 40 godina svaki mesec.

Mnogi su komentarisali da je 10.000 dinara za otpušavanje odvoda nebulozno.

- Cene privatno su bezobrazno podignute a činjenica je da je retko samo jedan odlazak u pitanju. Tržište određuje cenu. Vodoinstalater nema državnu konkurenciju kod koje možete sačekati par meseci da vam otpuši cev za participaciju od 50 dinara. Teže se dobija, ima ih manje I otuda ta cena. Pri tome, vodoinstalateri nisu naprasno podigli cene sa skoro 100 odsto 2020. godine.

Neki su poručili da mnogi nemaju potrebe da idu privatno te da i da sve preglede mogu da obave u državnim institucijama.

Kurir.rs

Bonus video:

02:18

PAZI DA NE NASEDNEŠ NA PREVARU! Leskovčanin platio auto duplo, samo zato što je propustio OVO u ugovoru (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track