01:16

EKSPERTI ZA KURIR TV O DROGI, SUĐENJU I NEVINIM ŽRTVAMA! Advokat bez dlake na jeziku: Pravda ne postoji, odavno je precenjena

srpska porodica optužena!

EKSPERTI ZA KURIR TV O DROGI, SUĐENJU I NEVINIM ŽRTVAMA! Advokat bez dlake na jeziku: "Pravda ne postoji, odavno je precenjena"

Društvo -

Apelacioni sud pravosnažno je oslobodio optužbi oca i sina, Mirka i Dragana Đankovića, kao i Borislava Istijanovića da su sa bili članovi kriminalne grupe Vladislava Funštajna iz Erdevika, koji je u Atlantiku uhapšen sa 800 kilograma kokaina, čija je vrednost procenjena na oko 50 miliona evra. Na teret im se stavljalo da su uplaćivali novac na račun Funštajna kako bi on kupovao drogu.

Mladen Nikolić, hemičar i bivši republički inspektor za kontrolu proizvodnje psihoaktivnih supstanci i Ivan Simić, advokat, gosti jutarnjeg programa Kurir televizije istakli su da

Jutarnji program
foto: Kurir televizija

- Da li su oni žrtva nameštaljke ili prevare to su stvari koje možemo pretpostavljati. Ali, ako me pitate, da li se u našoj sudskoj praksi poturaju i da li postojen maštaljke, da, sigurno! I te kako se nameštaju i montiraju, pogotovo u predmetima koji nisu vidljivi javnosti. Nemojte da mislite da delovanje obaveštajnih službi se odnosi samo na političko podzemlje, i te kako je naše pravosuđe podložno uticajima stranih obaveštajnih službi i agentima od uticaja.

- Svako ko želi da ostvari uticaj na neko društvo, ostvaruje ga ne samo preko političke elite već i preko pravosuđa, koje je treća grana vlasti. Policija radi svoj posao, kriminalci rade svoj posao i neretko neko zapadne u tu mrežu ni kriv ni dužan i na neki način strada. Vi iako dobijete oslobađajuću presudu, ali vreme koje provedete u sudskom postupku ne može niko da vam vrati, taj stres koji proživljavate... Kada vam optužnica stane na pravnu snagu, kada tročlano veće potvrdi optužnicu, to ne može nikome da bude prijatno koliko god ste ubeđeni u svoju nevinost. Pravda je odavno precenjena, ona uopšte ne postoji - rekao je Ivan Simić.

Jutarnji program
foto: Kurir televizija

- Obično konkurentski klan javi da ovi švercuju. Vaš uspeh ne zavisi samo od vašeg uspeha nego i od slabosti protivnika. Sve to što se dešava, ko i gde proizvodi ili švercuje, sve se to zna - rekao je Mladen Nikolić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:41

ŠOKANTNO! KOKAIN VIŠE NIJE DROGA BOGATIH I MOĆNIH! Psiholog za Kurir TV: Mladi su u stravičnom stanju, POSLEDICE SU ČESTO POGUBNE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja