00:35

Na Pulsu Srbije gost Vanja Milošević: Redovni pregledi za zadovoljne trudnice

ZAŠTO MLADI PAROVI LAKO ODUSTAJU OD POTOMSTVA? Dr Milošević: Žene danas više brinu o kozmetici, a manje o zdravlju!

Društvo -

Slučaj s mladim parom iz Valjeva i njihovo borbi za potomstvo dokazuje da budući roditelji ne bi trebalo da odustaju bez obzira na prepreke koje im se nađu na putu.

Puls Srbije
foto: Kurir tv

Aleksandra i Nenad Ristivojević iz Valjeva prošli su sedam godina golgote, obišli su mnoge klinike i lekare, radili silne analize i preglede koji su pokazivali da je sve savršeno, ali nikako nisu mogli da dobiju dete. Ništa nije pomagalo. Iako očajni, ipak nisu odustajali. A onda je, niotkuda, jedan ultrazvuk rešio problem!

- Na ultrazvuku je dr Crnogorac videla, što nije niko pre nije, da imam tzv. pregrađenu matericu - objašnjava Aleksandra.

Doktorka joj je, kako veli Aleksandra, pojasnila da se ta anomalija lako otklanja. Tako je i bilo. Problem je praktično odmah i rešen i već sledećeg meseca Aleksandra i Nenad ušli su u proces VTO, da bi im u julu ove godine stigla idupla sreća - Jakov i Relja.

Ginekolog Vanja Milošević danas je u emisiji Puls Srbije na Kurir TV govorio o strahovima budućih roditelja, ali i o dilemama koje im prolongiraju odluku o potomstvu.

- Situacije u kojima trudnoća može biti rizična, u mnogim slučajevima ne mogu se znati pre nego što žena zatrudni. Razlozi zbog kojih žene ne mogu da zatrudne su mnogobrojni. Pojava mioma, polipa, cista, endometrioza, jedan od njih je i ovaj problem pregrađene materice, kojem smo svedočili juče na društvenim mrežama. Npr. zato mi insistiramo da žene idu na redovne ginekološke preglede. Te pregrade bi trebalo da se vide, ali eto dešavaju se ovakvi propusti, da se to nekad i ne vidi. Pregrađena materica se najčešće mora operisati - rekao je Milošević

Puls Srbije
foto: Kurir tv

- Ono što je najjbitnije je da se ide na redovne ginekološke i temeljne ultrazvučne preglede. Ne treba odustajati, svi imaju podjednaku šansu. Priroda je čudo, a danas izgleda da žene više brinu o kozmetici nego o njihovom zdravstvenom unutrašnjem stanju - rekao je, kroz smeh Milošević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.đ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track