SUKOB MIGRANATA, DVOJICA ZAVRŠILA U BOLNICI: Tuča između trojice Pakistanaca i pet Avganistanaca izbila zbog NOVCA!
Foto: Kurir/T.Ilić

Mali zvornik

SUKOB MIGRANATA, DVOJICA ZAVRŠILA U BOLNICI: Tuča između trojice Pakistanaca i pet Avganistanaca izbila zbog NOVCA!

Društvo -

U sukobu migranta koji se dogodio u noći između srede i četvrtka dvojica muškaraca iz Pakistana su povređena i primljena u lozničku Opštu bolnicu. Prema nezvaničnim informacijama negde između Brasine i Malog Zvornika došlo je do sukoba između trojice Pakistanaca i pet Avganistanaca.

Pakistance su, kako oni tvrde, napala petorica Avganistanaca i tražili im novac. Došlo je verbalnog, a onda i fizičkog sukoba u kome su Avganistanci napali i oštrim predmetom Pakistancima zadali nekoliko ubodnih rana i uzeli im novac. Policiji su, prema nezvaničnim informacijama, povređeni rekli da su ih napala N.N. lica, ali da je reč o migrantima iz Avganistana.

Lekarsku pomoć u lozničkoj bolnici jutros oko četiri sata potražila su trojica migranata iz Pakistana od kojih su dvojica zadržana na lečenju. Prema rečima Dragane Mitrović, portparolke ove ustanove, reč je o mlađim osobama, azilantima, jedan povređeni je operisan i nalazi se u Intezivnoj nezi gde se prati njegov postoperativni tok, a drugi je zadržan na Hirurgiji i u "stabilnom je stanju". Ona nije mogla više da kaže o vrsti i stepenu njihovih povreda.

Brasina je jedno od mesta gde ilegalni migranti pokušavajuda se prebace u susednu BiH, to čine preko železničkog mosta ili sakrivajući se u vagonima terenih vozova. U poslednje vreme primetno je ponovo veće prisustvo migranata među kojima je najviše Avganistanaca i Pakistanac, a sve je više iz osoba iz Afrike. Nije retka slika da u autobusima koji stižu iz Beograda u Loznicu i produžavaju ka Malom Zvorniku i Ljuboviji više od polovinu putnika čine migranti.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track