VREME SE MENJA, KIŠA CEO VIKEND! Zna se šta nas čeka i sledeće nedelje - PAR DANA SUVO, PA OPET NAOBLAČENJE (FOTO)
Za vikend kiša u Beogradu, Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Stiže pravo jesenje vreme

VREME SE MENJA, KIŠA CEO VIKEND! Zna se šta nas čeka i sledeće nedelje - PAR DANA SUVO, PA OPET NAOBLAČENJE (FOTO)

Društvo -

Najviše padavina očekuje se na jugozapadu Srbije - od 20 do 30 mm za 24 sata, a obilato će kišiti i u Bačkoj, Sremu, Beogradu i zapadnoj Srbiji

Naoblačenje sa kišom iz oblasti Jadrana i zapadnog Balkana proširilo se u noći na veći deo Srbije. Nakon kišnog vikenda, dolazi nam suvo vreme tokom naredne nedelje, s novim prolaznim naoblačenjem i zahlađenjem od četvrtka, kaže za Kurir Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

- U subotu pretežno oblačno i hladnije, povremeno s kišom. Najviše padavina očekuje se na jugozapadu Srbije, u pograničnom delu sa Crnom Gorom i BiH, od 20 do 30 mm za 24 sata. U Bačkoj, Sremu, na širem području Beograda i zapadne Srbije očekivana je količina od 10 do 20 mm kiše, a u ostalim krajevima manje, dok bi se na istoku i jugoistoku zemlje veći deo dana zadržalo suvo - rekao je on i dodao da vetar slabi, kao i da će temperature biti u postepenom padu, posebno u Beogradu.

Kiša / Ilustracija
Kiša / Ilustracija foto: Zorana Jevtić

U nedelju i ponedeljak u Srbiji se zadržava pretežno oblačno i hladnije vreme uz povremenu rosulju ili slabu kišu.

- Količina padavina će biti znatno manja, u većini mesta tek 1-2 mm za 24 sata. Maksimalne temperature ići će do 16 stepeni, u Beogradu do 15. Nedelja i ponedeljak će u predstojećem periodu biti najhladniji dani i u planinskim predelima (maksimalne temperature od četiri do 9 stepeni) uz maglu, niske oblake i lokalno rosulju - rekao je on i naveo da nas od utorka, pa i u sredu, očekuje suvo vreme.

- Nakon jutarnje magle i niske oblačnosti, u toku dana biće sunčanih intervala uz manji porast dnevnih temperatura koje će ići do 20 stepeni, u Beogradu do 19 - zaključuje Nikolić.

Vremenska prognoza za pet dana

Subota 14/16, moguća kiša

Nedelja 9/13, moguća kiša

Ponedeljak 8-16, promenljivo oblačno

Utorak 7-17, malo i umereno oblačno

Sreda 9/19, pretežno sunčano

* Izvor RHMZ

Novo prolazno naoblačenje iz srednje Evrope, kaže naš sagovornik, očekuje se u četvrtak uz manji pad temperature i lokalnu pojavu slabe kratkotrajne kiše.

Magla/ Ilustracija
Magla/ Ilustracijafoto: Nenad Kostić

U petak promenljivo oblačno i uglavnom suvo, a narednog vikenda (12-13. novembra) zahlađenje sa umerenim i jakim severnim i severozapadnim vetrom koje će maksimalnu temperaturu oboriti ispod 10 stepeni, ali će uslova za kratkotrajnu kišu ili susnežicu biti tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video

04:02

OVO JE PRAVA ISTINA O PUTINOVIM DVOJNICIMA! Mlakar: Vaskrsnuo ruski general Turkolj, kako vreme odmiče INFORMACIJE POSTAJU LOŠIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track