DIREKTOR OPŠTE BOLNICE U ĆUPRIJI IGNORIŠE JAVNOST: Bolnica krije lekare zbog čije greške je umro Marko (FOTO)
Marko Stojanović, Foto: Kurir/ Privatna Arhiva

DA LI SU SUSPENDOVANI?

DIREKTOR OPŠTE BOLNICE U ĆUPRIJI IGNORIŠE JAVNOST: Bolnica krije lekare zbog čije greške je umro Marko (FOTO)

Društvo -

Opšta bolnica Ćuprija od 1. novembra ignoriše interesovanje javnosti za to šta se dešava s lekarima koji su uradili kolonoskopiju, a potom i operisali Marka Stojanovića (30) iz Svilajnca, koji je pet dana nakon toga umro.

Kuriru su u četiri navrata od tada obećavali odgovor na pitanje da li ti lekari i dalje rade i leče pacijente ćuprijske bolnice, ali odgovor već više od 10 dana ne dobijamo.

Iako je dr Slobodan Gajić, v. d. direktora Opšte bolnice Ćuprija - inače rođeni brat dr Gorana Gajića, gastroenterologa koji je Marku radio kolonoskopiju - 1. novembra rekao da Kuriru stoji na raspolaganju za sve informacije, on nas od tada ignoriše!

Pojedini mediji u međuvremenu su preneli nezvanične informacije da gastroenterolog, anesteziolog, hirurg i drugi medicinari koji su učestvovali u Markovom lečenju nisu suspendovani, već da navodno svakodnevno dolaze u bolnicu, ali ne rade s pacijentima.

Grob Marka Stojanovića
Grob Marka Stojanovićafoto: Kurir

Podsetimo, Marko Stojanović je 24. oktobra otišao na kolonoskopski pregled, tokom kojeg su mu probušena creva, a potom se iskomplikovala i operacija kojom su mu to u bolnici u Ćupriji sanirali. Marko je prebačen u UKC Kragujevac, da bi pet dana kasnije preminuo u Urgentnom centru u Beogradu. Porodica je najavila tužbu protiv lekara i OB Ćuprija zbog nesavesnog lečenja i stručne greške.

Kurir.rs / S. Trajković

01:25

Kolonoskopija- rutinski pregled, ili rizik po život?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track