OGLASILI SE IZ TUŽILAŠTVA U KRUŠEVCU POVODOM MALTRETIRANJA PROFESORKE U TRSTENIKU: Evo šta su poručili!
Foto: Privatna arhiva, Printscreen

SAOPŠTENJE

OGLASILI SE IZ TUŽILAŠTVA U KRUŠEVCU POVODOM MALTRETIRANJA PROFESORKE U TRSTENIKU: Evo šta su poručili!

Društvo -

Iz Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu kažu za Kurir da im je dostavljen izveštaj policijske stanice u Trsteniku povodom incidenta koji se dogodio u Tehničkoj školi 9. novembra, u kome je oštećena profesorka jezika.

- U Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu formiran je predmet i on je uzet u razmatranje po hitnom postupku. U toku je prikupljanje potrebnih obaveštenja i podataka. Nakon sprovedenog postupka u ovom tužilaštvu biće dostavljeno novo saopštenje - poručili su iz tužilaštva.

Trstenik, nastavnica
foto: Privatna arhiva, Printscreen

Podsetimo, Nastavničko veće Tehničke škole u Trsteniku donelo je danas jednoglasan predlog da se trojica učenika koja su izmakla stolicu profesorki jezika, maltretirali je i sve to snimali isključe iz ove škole.

Milorad Antić

Treba ih oštrije kazniti

Milorad Antić iz Foruma srednjih stručnih škola ocenio je za Kurir da se odlukom o isključenju učenika nasilnika iz jedne škole samo prebacuje odgovornost na drugu ustanovu:

Dragi Lukić, ekskurzije, Milorad Antić
foto: Kurir TV

- Ovim đaci ne snose nikakvu odgovornost, isključenjem iz škole učenik dobija mogućnost da upiše drugu školu u kojoj ima mesta. Ne može se upisati tamo gde su mesta popunjena, a direktor tamo nije dužan da ga primi. Nakon odluke škole o isključenju roditelji učenika mogu pokrenuti žalbu na tu odluku.

Nije bilo dovoljne kazne za te učenike, a nastavnik je ostao osramoćen i preživljavaće traumu svaki put kada uđe na čas. Smatram da bi bolja kazna bila, recimo, da tokom ove školske godine ne može da se upiše ni u jednu školu. Ovo je velika sramota i za čitavo odeljenje koje je to posmatralo i smatram da bi i njih trebalo kazniti na neki način jer su ukaljali ugled škole - kaže Antić.

Konačnu odluku treba da donese direktor ove škole, a to bi, prema našim saznanjima, trebalo da se desi sutra.

Kurir.rs

Bonus video:

00:48

VRŠNJAČKO NASILJE SE DOGAĐA SVAKODNEVNO! Stručnjaci imaju eventualno rešenje! Premalo zaposlenik, a prevelika tolerancija na teror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track