OGLASIO SE "JOCA UBICA"! Posle optužbi da nije dao deci da napuste čas zbog dojave o bombi: ISTINA JE, UBICA SAM, ALI NEZNANJA
Foto: Kurir TV, Shutterstock, Ilustracija

nema bombe, sedi!

OGLASIO SE "JOCA UBICA"! Posle optužbi da nije dao deci da napuste čas zbog dojave o bombi: ISTINA JE, UBICA SAM, ALI NEZNANJA

Društvo -

Na konferenciji održanoj sa forumom beogradskih gimnazija, profesor Jovan Knežević je sve optužbe negirao. On je optužen za zanemarivanje, nastalo nakon dojave o bombi, jer nije nije reagovao, kako je rekao imao je još dva reda zadatka da završi. Ovaj prosvetni radnik poznat je i kao "Joca ubica".

Profesor Jovan Knežević, lično, gostovao je na Kurir TV povodom ovih navoda, zajedno sa Miloradom Antićem, predsednikom Foruma beogradskih srednjih stručnih škola.

Na prethodno navedena dešavanja, odnosno na dojavu o bombi, nakon koje profesor Knežević nije dozvolio učenicima da napuste čas i učionicu, zbog čega je i prijavljen, Knežević se opravdao:

- Uvek sam pokušavao da objasnim deci zašto tu sede. Znanje koje pokupe u školi biće njihova plata. Ljudi sedite, radite, ja se trudim da stignem na čas na vreme. Stvarno ine puštam decu pre kraja časa - rekao je on i nazvao jako nepristojnim ponašanje učenika koji neposredno nakon zvona ustaju da izađu iz učionice.

Jovan Knežević, Joca ubica
foto: kurir tv

Knežević je rekao da misli kako je u potpunosti uvažio proceduru tokom i nakon dojave o bombi.

- Rekao sam im da sačekaju da se raščisti gužva u hodniku, i onda ćemo izaći. Kada se raščistila gužva i procedura ispred škole, vratili smo se na čas - rekao je on.

Na insistiranje da ostanu dok "ne završe još dva reda zadatka" Knežević je rekao da to nema veze sa disciplinskim postupkom koji je pokrenut protiv njega.

- Najbolji način da decu zadržite i zaokupirate nečim jer je panika u takvim trenutcima najpogubnija. da držite situaciju pod kontrolom. U tom trenutku ja sam njihov i tata i mama i ja sam odgovaran za njih. Postupak nema veze sa tim odeljenjem nego sa drugim - preneo je svoju stranu Knežević.

Kako važi za strogog profesora, pa jedinice iz matematike ispunjavaju dnevnik, Knežević se izjasnio kao potpuno korektan profesor i otkrio da je za dvojku potrebno da dete bude mirno i sveska iz matematike uredna.

- Nikad ne primetim da neko i najsitnijim gestom kaže da nešto nije u redu, da su zadaci preteški. Ja sam apsolutno uvek otvoren za pitanja, pomoć. Za dvojku je potrebno da pokažete da ste se potrudili - rekao je on.

Iskazi o postojanju dokaza o psihičkom nasilju nad decom i interesantan nadimak "Joca ubica" Knežević je nevinim tonom pojasnio kako je on, zapravo, ubica neznanja.

02:38

PROFESOR JOCA UBICA : Ja sam u stvari ubica NAZNANJA!

Uprkos negativnim komentarima, u Kurir TV stigla je podrška bivših učenika Šeste gimnazije, koji su profesora podržali i rekli da je profesorov nadimak iz milošte.

Milorad Antić uključio se u razgovor i sve nazvao kompleksnim.

- Nastavnici su navikli da poklanjaju ocene. Kakvo je znanje učenika vidite po maloj maturi, izuzetno slabo znanje! Kontrola mnogo znači kao reper kakvo znanje imate. Ono što mene ponižava kao čoveka je što niko nije razgovarao sa profesorom Kneževićem! - Antić je s poštovanjem je, i u nastavku, podržao optuženog profesora.

Kako je Knežević prijavljen za maltretiranje, zbog prestrogog oocenjivanja, i zbog toga dva puta susendovan, on je gorko izjavio da je trenutak kasnijeg razvoja deteta i njegove radne navike, bitniji od same ocene.

- Nije jednostavno dati jedan, danas. Mislite da je meni lako da dam jedan. Ja svaki korak bodujem. Obično na radu napišem tačno rešenje da bi mogli da uporede svoj rad- otkrio je Knežević i dodao:

- Deca nisu krompiri!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track