NA MREŽAMA BUJA PRODAJA DROGE MALOLETNICIMA?! Stručnjaci: Roditelji da nauče narkomanski sleng OVO SU NEKE OD POZNATIJIH "ŠIFARA"
Foto: Kurir televiyija

NA MREŽAMA BUJA PRODAJA DROGE MALOLETNICIMA?! Stručnjaci: Roditelji da nauče narkomanski sleng OVO SU NEKE OD POZNATIJIH "ŠIFARA"

Društvo -

Mladi o tabu temama putem društvenih mreža pričaju koristeći stikere i skraćenice, a mnogi roditelji nisu upoznati sa njihovim značenjem. Zbog toga je britanska policija objavila grafikon sa emotikonima koji opisuju korišćenje droga.

Centralni dnevnik
foto: Kurir Televizija

Stručnjaci smatraju da je kontrola mobilnih telefona maloletnih osoba od strane njihovih roditelja opravdana samo onda kada posumnjaju da su oni u opasnosti. Oni tvrde da roditelji imaju to pravo jer su kupili telefon maloletnoj deci kako bi ga ona koristla pod određenim uslovima i zato je legitimno nadgledati tu upotrebu.

Stručnjaci, takođe ističu da je preporučljivo da roditelji budu upoznati sa poznavanjem tzv. narkomanskog slenga. U tu svrhu treba da pročitaju udžbenik iz kriminalističke taktike i tehnike. Ovo je spisak najneobičnijih reči kojima se označavaju narkotici:

Centralni dnevnik
foto: Kurir televizija

Dileri su uglavnom predstavljeni crnom bilijarskom kuglom sa brojem osam, slikom očiju ili utičnicom za struju.

03:20

DECA KORISTE DRUŠTVENE MREŽE ZA NABAVKU DROGE! Stručnjaci: Roditelji da nauče narkomanski sleng OVO SU NEKE OD POZNATIJIH ŠIFARA

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track