U NEKIM MESTIMA KIŠA NAREDNE NEDELJE NEĆE PRESTAJATI! Direktor RHMZ upozorava: Očekuje se velika količina padavina!
Kiša / Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

IZGLEDI VREMENA

U NEKIM MESTIMA KIŠA NAREDNE NEDELJE NEĆE PRESTAJATI! Direktor RHMZ upozorava: Očekuje se velika količina padavina!

Društvo -

Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ izdao je rano upozorenje na veliku količinu padavina, a ono se odnosi na period od 16. do 22. 01. 2023 godine.

- Oblačnost sa Jadrana usloviće u toku sedmice veliku količinu padavina, pre svega na području BiH i Crne Gore. Najviše kiše u Crnoj Gori će pasti u utorak i sredu (17 - 18. 01.), kada se očekuje od 100 - 150 l/m2, lokalno i više. Ova zona sa obilnom kišom svojom periferijom zahvatiće zapadne delove Kosova i Metohije, kao i jugozapadnu Srbiju (južno od linije Priboj - Prijepolje - Sjenica - Novi Pazar prema granici sa Crnom Gorom) i na tom području usloviti preko 40 l/m2, za 24 h. Dodatna nepovoljnost je ta što padavine u Crnoj Gori neće prestati sve do nedelje (22. 01.), što će predstavljati dodatni pritisak na vodotoke koji dolaze sa tog područja - kaže on.

Jugoslav Nikolić
Jugoslav Nikolićfoto: Printscreen/RTS

Dodaje, u prvom delu sedmice (16 - 19. 01.), usled priliva toplijeg vazduha sa Mediterana, u većini predela će padati kiša, dok se sneg očekuje samo na najvećim visinama iznad 1500 - 1600 metara.

Upozorenje RHMZ-a
Upozorenje RHMZ-afoto: Printscreen/RHMZ

- Sa padom temperature, u petak i narednog vikenda (20 - 22. 01.) kiša će preći u sneg u većini krajeva, a snežni pokrivač će se prvo formirati u jugozapadnoj, zapadnoj i severozapadnoj Srbiji. Situacija je u daljem praćenju i na dnevnom nivou ćemo izdavati najnovija meteorološka upozorenja na količinu padavina, a krajem sedmice i na pojavu snega - naglasio je on.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video

01:38

ZBOGOM LETO! Od danas totalni vremenski preokret: Kiša i grmljavina, a TEMPERATURE ISPOD PROSEČNE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track