GLEDALI SU SMRT SVAKOG DANA, SAD GLEDAJU SVOJE BEBE: Katarina i Vladica, Jovana i Miloš, ZAHVALJUJUĆI PAKLU KORONE ISPUNILI SNOVE!
Foto: Privatna arhiva

GINULI SU U CRVENOJ ZONI

GLEDALI SU SMRT SVAKOG DANA, SAD GLEDAJU SVOJE BEBE: Katarina i Vladica, Jovana i Miloš, ZAHVALJUJUĆI PAKLU KORONE ISPUNILI SNOVE!

Društvo -

Izgarali su u crvenoj zoni, i dan i noć gledali smrt i patnju, pištanje i gašenje monitora, crne džakove... A imaju svega dvadeset i kusur godina. Ali Kaća i Vladica, i Jovana i Miloš, svi iz Niša i svi s Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš, nisu odustajali.

Sada ova dva para uživaju u najvećoj sreći jer im je korona najbolje donela - posao, pa brak i dete!

Jovana i Miloš Anđelković
Jovana i Miloš Anđelkovićfoto: Privatna arhiva

Priča našeg Romea i Julija iz crvene zone završena je na najbolji mogući način - medicinska sestra Jovana i tehničar Miloš Anđelković uživaju sa ćerkicom Višnjom. A pre tri godine nisu ni znali jedno za drugo!

- Tačno pre tri godine nisam imala ništa od onoga o čemu sam sanjala. A sada imam dete, muža i stalni posao. Korona je, nažalost, mnogima loše donela, ali meni, nama dvoma, zaista sreću. Za dve i po godine, od aprila 2020. do septembra 2022, svi moji snovi su ostvareni, sve sam lepo zaokružila - kaže za Kurir Jovana.

Venčali su se lane, u aprilu, a 22. septembra se rodila njihova mezimica.

- Dali smo joj ime Višnja, asocira na toplo, slatko, a i hteli smo neko retko ime. Preslikani je tata. Nas dve se družimo po ceo dan, a tata ide na posao - smeje se Jovana.

1 / 8 Foto: Privatna Arhiva

Prvi posao u UKC Niš, i to kakav - paklen. Miloš joj je dodeljen kao "mentor" jer je imao cela tri meseca rada. Potom je sve bilo munjevito - ljubav, ugovori za stalno, kovid bolnica Kruševac, pa povratak u Niš, svadba i Višnja.

I Katarina i Vladica Marinković, i oni po zanimanju sestra i tehničar, venčali su se aprila minule godine. A Kaća se porodila samo dan posle Jovane. Stigao je Ognjen - kruna njihove višegodišnje ljubavi.

- Tačno na pet meseci braka rodio se Ognjen. Pomešan je, liči i na Vladicu i na mene. Svaki trenutak s njim je čista sreća - kaže za Kurir Kaća, koja kao i Jovana dane provodi s bebom dok tata radi.

Put Kaće i Vladice bio je malo duži, ali se u suštini isto srećno završio. Kada su se prijavili za posao u crvenoj zoni UKC Niš, već sedam godina su bili u vezi.

Katarina i Vladica Marinković
Katarina i Vladica Marinkovićfoto: Privatna arhiva

- Ali smo i sedam godina tapkali u mestu. Kad je počela korona, oboje smo bili nezaposleni. A bez posla ništa nismo mogli. Ušli smo u crvenu zonu u Nišu, nismo se odvajali, sve smene smo bili zajedno. Potom smo dobili posao za stalno, otišli i u Kruševac, pa se vratili u Niš. To je značilo da možemo i kompletno da sredimo život. Usledili su venčanje i naš Ognjen - ističe Kaća i dodaje:

- Nije bilo lako gledati sve te tragedije i ljude koji umiru. Ali hrabrili smo jedno drugo i dobijali snagu od svih pacijenata kojima smo i mi pomogli da se spasu, vrate u život. Sad je vreme za čistu sreću.

Kurir.rs/J. S. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track