POČELI SU LEDENI DANI! Minus okovao Srbiju, jutros nema mesta u kojem je NULA! Od sutra i do -20, evo i gde tačno!
Foto: Zorana Jevtić, Nenad Kostić

VREMENSKA PROGNOZA: Toliko o toploj zimi

POČELI SU LEDENI DANI! Minus okovao Srbiju, jutros nema mesta u kojem je NULA! Od sutra i do -20, evo i gde tačno!

Društvo -

Spremite se za "ledaru", tek ovaj dan donosi temperaturu iznad nule

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti oblačno, hladno i vetrovito, na severu sa sunčanim intervalima, a u ostatku zemlje mestimično sa slabim snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U brdsko-planinskim predelima zbog jakog vetra očekuje se lokalno stvaranje snežnih nanosa. Jutarnja temperatura od minus šest do minus jedan, a najviša dnevna od minus dva do jednog stepena.

U Beogradu će biti oblačno, suvo, hladno i vetrovito. Jutarnja temperatura od minus pet do minus tri stepena, a najviša dnevna oko nule.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Prema prognozi RHMZ, sutra se sneg očekuje samo u brdsko-planinskim predelima uz dalje, ali manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Sledeće nedelje i do minus 20, evo i gde

Sledeće sedmice u nizijama jutarnja temperatura od -10 do -4 C, lokalno i manje, na planinama i do -20 C.

Kopaonik je jutros u 7 bio najhladniji sa minus 15 a temperatura je potom pala i na minus 16

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Maksimalna temperatura do srede u većini mesta oko ili malo ispod 0 °C, a od četvrtka u manjem porastu.

Sutra ujutro mraz tokom dana pretežno sunčano i hladno

U Srbiji će sutra na severu i istoku biti sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno uz provejavanje slabog snega, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Udari vetra ujutro i pre podne biće oko 15 metara u sekundi (oko 55 kilometara na sat), a posle podne i uveče vetar će postepeno oslabiti i očekuje se postepena stabilizacija vremenskih prilika.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 6. januar 2023.

Očekuje se blago pobolјšanje biometeorološke situacije, ali se oprez i dalјe savetuje osobama sa osetlјivim nervnim sistemom i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu razdražlјivosti i slabije koncentracije.

Najniža temperatura od minus 12 do minus pet stepeni Celzijusa, u planinskim predelima i do minus 20 stepeni, a najviša od minus tri do dva stepena Celzijusa.

U Beogradu će posle jutra sa umerenim mrazom biti sunčano i sredinom dana umereno oblačno vreme. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od minus osam do minus pet stepeni, a najviša oko nula.

U Srbiji će tokom većeg dela naredne sedmice biti hladno, sa mrazom i temperaturom od minus 12 do minus pet stepeni, a na planinama i do minus 20. Biće suvo i stabilno vreme, uz dosta sunčanih sati sa maksimalnim temperaturama od minus dva do dva stepena. U četvrtak u košavskom području očekuje se kratkotrajna hladna košava. Od sledećeg vikenda porast temperature.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track