OVI UREĐAJI U VAŠEM DOMU SU TEMPIRANE BOMBE! Električar savetuje građane kako da izbegnu požar: Trik koji će vam spasiti život!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

OVI UREĐAJI U VAŠEM DOMU SU TEMPIRANE BOMBE! Električar savetuje građane kako da izbegnu požar: Trik koji će vam spasiti život!

Društvo -

Električni uređaji koji se nalaze u našim domovima, a troše mnogo električne energije poput veš mašine i bojlera, mogu biti potencijalno vrlo zapaljivi i tako izazvati požar.

Da li bi trebalo da strahujemo od električnih uređaja koji mogu da budu kao tempirane bombe?

brojilo, struja
foto: Shutterstock

Na ovo pitanje, odgovorio je električar Zlatko Dušić:

- Njihova opasnost zavisi od vremenskih uslova. Za zimu su opasni svi uređaji koji se nisu koristili cele letnje sezone, pa postoji mogućnost da su glodari ili insekti oštetili provodnike. To se veoma lako može primetiti, jer bi u tom slučaju, uređaj ispuštao neprijatne mirise ili bi došlo do topljenja njegove plastike. Isto tako, grejalice koje se prikrivaju mogu da imaju užareno vlakno - započeo je električar.

Zlatko Dušić
foto: Kurir televizija

Nedugo zatim, rekao je koliko bi često trebalo da proveravamo ispravnost električnih uređaja:

- Ukoliko se radi o sezonskim uređajima, glodari umeju da uđu preko spoljne jedinice i da se tu nagnezde. Pred prvu upotrebu, nakon nekog vremena, trebalo bi proveriti uređaj. Doduše, trebalo bi i periodično proveravati celokupnu instalaciju uređaja.

Celokupne izjave i savete stručnog lica, možete pogledati u priloženom videu:

04:06

UREĐAJI KOJI SU U DOMU KAO TEMPIRANE BOMBE! Električar savetuje građane kako da izbegnu požar: Ovako možete proveriti ispravnost!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track