Nacionalni savet: Hagu dostaviti dokumentaciju

Nacionalni savet: Hagu dostaviti dokumentaciju

Društvo -
Zaključeno je da nema zaostalih nerealizovanih zahteva odbrana okrivljenih i Tribunala i da se u postupku realizacije nalaze isključivo zahtevi novijeg datuma

BEOGRAD - Nacionalni savet za saradnju sa Haškim tribunalom održao je danas prvu sednicu u novom sazivu na kojoj je odlučeno da se dostavi dokumentacija i odgovori na 20 zahteva Tužilaštva Tribunala, Sekretarijata i odbrana okrivljenih.

Na sednici je razmotreno aktuelno stanje saradnje između Republike Srbije i Tribunala u oblastima koje se nalaze u nadležnosti Nacionalnog saveta odnosno, u oblasti pristupa dokumentaciji, arhivima državnih organa i svedocima.

Zaključeno je da nema zaostalih nerealizovanih zahteva odbrana okrivljenih i Tribunala i da se u postupku realizacije nalaze isključivo zahtevi novijeg datuma.

Nacionalni savet će nastaviti da preduzima sve potrebne mere kako bi se saradnja u ovim oblastima i dalje odvijala nesmetano, dodaje se u saopštenju Nacionalnog saveta za saradnju sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track