Saobraćaj umerenog intenziteta

Saobraćaj umerenog intenziteta

Društvo -
Vidljivost je usled magle i sumaglice smanjena po kotlinama i duž rečnih tokova

BEOGRAD - Saobraćaj u Srbiji jutros se obavlja po vlažnim kolovozima usled slabe kiše, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Vidljivost je usled magle i sumaglice smanjena po kotlinama i duž rečnih tokova.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta. Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona, a najčešće ih ima na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru. Odrona ima i na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica - Ribariće - granica sa Crnom Gorom, i M-22.3, deonica Raška - Kosovska Mitrovica, kao i na regionalnim putevima u višim predelima područja Ivanjice. Oprezna vožnja je potrebna i na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), na deonici od Pčenjevca do Preševa, a odrona ima i na magistralnom putu koji od Surdulice vodi ka Vlasini.

Na regionalnom putu R-247, deonica od Vlaškog Polja do Dobrog Polja, saobraćaj se, u dužini od 15 metara, obavlja jednom kolovoznom trakom, dok je za kamione sa prikolicom i šlepere zabranjen saobraćaj. Zbog rehabilitacije autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd u okviru petlje Medaković, na deonici od petlje Dušanovac do petlje Konjarnik, u dužini od 2.200 metara, za saobraćaj je zatvorena kolovozna traka u smeru ka Nišu.

Na ovom delu, saobraćaj se obavlja dvosmerno kolovoznom trakom namenjenom za smer kretanja od Niša ka Beogradu. Zbog radova na autoputu kroz Beograd, zatvoreno je i isključenje sa autoputa iz smera Gazele prema Medakoviću.

Zatvoreno je i uključenje Mokroluške ulice na autoput prema Nišu iz pravca ulice Vojislava Ilića (takozvani Plavi most) i Mokroluške ulice odnosno naselja "Medaković". U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške, na autoputu E-75 Beograd - Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz neophodno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i ograničenje brzine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja