SATANISTI ORGIJAJU I UBIJAJU PO SRBIJI: Sektaši obavljaju svoje jezive ritualei po svom verskom kalendaru
Foto: Shutterstock

pozadina ritualnih obreda

SATANISTI ORGIJAJU I UBIJAJU PO SRBIJI: Sektaši obavljaju svoje jezive ritualei po svom verskom kalendaru

Društvo -

Sektolozi objašnjavaju da zločini koji su šokirali javnost imaju veze sa sektaškim kalendarom. Svaki incident je zapravo deo sistema inicijacije. Ritualno ubistvo starice Bosiljke M. (83) iz Apatina i skrnavljenje fasade crkve Uspenja presvete Bogorodice u Smederevu delo su satanista koji haraju po Srbiji, a koji na taj način proslavljaju jedan od svojih praznika.

Sektolog Slađan Mijaljević, objašnjava da nije slučajno što su se ovi nemili događaji dogodili gotovo u isto vreme. Kako objašnjava, sektaši imaju svoj verski kalendar i na osnovu njega obavljaju jezive rituale. Mijaljević navodi da u zavisnosti od vremenskog perioda koji određeni pripadnik sekte provede u ovoj zajednici zavisi i obred inicijacije koji će on obaviti tačno u vreme određenog sektaškog praznika. Kako ističe, siguran je da su se u Srbiji dogodili i drugi sektaški incidenti povodom satanističkog praznika, a za koje javnost nije saznala.

Koraci inicijacije

- Ovaj što je crtao simbole pentagrama po crkvi u Smederevu, po svemu sudeći, kratko je u sekti i on se priprema za naredne oblike inicijacije koji se gradiraju po brutalnosti. S druge strane, Petar B., koji je osumnjičen da je ubio staricu u Apatinu nožem sa ugraviranim pentagramom, a kod koga je policija pronašla satanističke crteže i sektaške predmete, u sekti je sigurno nekoliko godina. Na njegovom telu su uočene i tetovaže sa pentagramom i sve ukazuje na to da je ovaj mladić ubistvom starice izvršio pretposlednju inicijaciju. Posle ubistva u sektama, sledi samoubistvo! Ono je poslednji oblik inicijacije i na taj način sektaši vide pobedu nad hrišćanstvom. Smatram da prisvajanje imovine onoga ko se ubio za sektu nije primarni cilj ovih fanatika, već isključivo pobeda đavola - kaže naš sagovornik.

Svinja, Njujork, Satanisti, Zaklana
foto: Kurir štampano

Kod sataniste pronađene žrtvine čarape i marama

Pretresom stana sataniste Petra B. pronađene su čarape i marama pokojne Bosiljke M. (83). Kako navodi naš dobro obavešteni izvor, istraga za sada pokazuje da je Petar odlučio da zakolje staricu jer je u njoj video laku metu za svoj svirepi ritual.

- Ona nije imala više od 50 kilograma. Znao je da se neće opirati i da će je lako ubiti. To mu je, nažalost, i pošlo za rukom. Nije poznato kada je on od bake uzeo čarape i maramu, da li pre ubistva ili nakon što ju je zaklao. Takođe, istraga će utvrditi da li je Petar pre ubistva već dolazio u goste kod Bosiljke, odnosno da li je pripremao ovaj zločin - kazao je naš sagovornik.

On ističe da u ovakve, najopasnije sekte ulaze dobrostojeći ljudi, dok za svoje žrtve prilikom napredovanja u sekti kroz obrede inicijacije u najvećoj meri biraju siromašne građane.

- Petar B. je samo jedan od onih sa dubljim džepom koji su odlučili da služe đavolu. U sektama retko ima onih koji ne pripadaju srednjoj i višoj klasi. Ono što se razlikuje od inicijacije do inicijacije jeste brutalnost! Ne treba zaboraviti da su u prošlosti upravo najjezivije zločine u Srbiji činili pripadnici sekti. Tu je jezivo ubistvo šest vojnika, zatim ubistvo babe koju su dve devojke ubole 137 puta nožem, ali i ubistvo dečaka od pet godina i njegovog ujaka motornom testerom - kaže Mijaljević.

Sotona im je Bog

Sektolog Dimitrije Pastuović navodi da satanisti u svojim obredima koriste hleb, krv i opijate. Kako objašnjava, upravo su opijati njihov tamjan. On objašnjava da sve satanističke organizacije kopiraju jedne od drugih rituale i sve se mole istom bogu - sotoni.

- Strašno je da naš narod, koji je uvek bio uz svoju crkvu, doživi najezdu manipulativnih pojedinaca koji brišu razliku između religije i kultizma. Oni nas uče kako da se punimo energijom, žene sa četiri razreda škole su postale psihoterapeuti, među mnogima od njih ima satanista - navodi Pastuović.

Ubistvo, Klanje, Sekta, Satanisti, Bečej, Satanista, Sekte, Robert Hej, Sektaš, Ubio Rođaka

Bivši pripadnik sekte: Pio sam krv svoje devojke

Luka Vuković, koji je sa svega 16 godina ušao u satanističku sektu, kaže da je siguran da nije slučajno to što je Petar P. ostavio nož u dvorištu starice koju je ubio.

- Siguran sam da je želeo da se iskaže, da svi znaju da je to satanističko ubistvo. Ovaj dečko je pripadnik neke veće sekte u kojoj se od članova zahteva ubistvo i samoubistvo. Ja sam bio član manje satanističke organizacije u koju sam ušao preko druga. U početku mi je bilo lepo, a posle je počelo veličanje simbola kao što su troduple šestice i pentagrami. Kroz manipulaciju su me ubedili da će droga da me poveže sa sektaškim bogom, pa sam počeo i da se drogiram. Dve godine sam proveo tamo i bukvalno sam se jedva izvukao. Od mene su tražili da ubijam životinje, spavam na grobovima i da ih skrnavim. Čak sam na njihovu naredbu pio i krv svoje devojke. Bilo je tu i seksa na groblju - kaže Vuković.

Ovaj mladić ističe da svaki put kada bi pokušao da izađe iz ove sekte, njeni članovi bi ga mamili besplatnim narkoticima ili bi mu ih davali po sniženoj ceni.

- Nismo imali nekog formalnog vođu, ali se znalo ko je najjači u grupi i on je mogao da naudi svima. Literatura koju smo čitali je bila "Magija" Alistera Kroulija. Na kraju sam se pre svega uz pomoć roditelja, psihijatra i psihoterapeuta izvukao iz kandži sekte. Posle svega apelujem na sve da se nikada ne igraju sa ovakvim stvarima, koje dovode do velike patnje - kaže Vuković.

Podsećamo, P.B. (28), koji je u ponedeljak nožem sa satanističkim znakom zaklao staricu Bosiljku M. (83), bio je školski drug bakine unuke. On je nakon ubistva u kući starice ispremetao stvari kako bi policija pomislila da je reč o pljački. S druge strane, još nisu privedeni oni koji su crtali grafite obrnutog krsta i pentagrama, koji su osvanuli na crkvi Uspenja presvete Bogorodice iz prve polovine 15. veka na Starom groblju u Smederevu. Policijskoj stanici u tom mestu se samo prijavio muškarac koji tvrdi da dobija pretnje na društvenim mrežama zbog fotografija sa groblja uz optužbe da je on oskrnavio crkvu.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track