POSLE TUČE LEKARA U SOKOBANJI OGLASIO SE ADVOKAT POVREĐENOG! Okršaj je prijavljen, ali je TU SVE STALO (FOTO)
Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja", Foto: printscreen youtube light2tube

Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti

POSLE TUČE LEKARA U SOKOBANJI OGLASIO SE ADVOKAT POVREĐENOG! Okršaj je prijavljen, ali je TU SVE STALO (FOTO)

Društvo -

Okršaj između dvojice lekara prijavljen je policiji, Lekarskoj komori i Ministarstvu zdravlja, detalje niko ne iznosi, a direktorka ustanove ne želi da se o tome piše

U Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja" desio se fizički obračun dvojice lekara. Kako Kurir saznaje, okršaj se dogodio između doktora D. S., specijaliste pneumoftiziologije i pomoćnika direktora, kog je navodno napao doktor I. B., radiolog.

Lekar D. S. je, prema našim saznanjima, tom prilikom povređen i ima hematome i dve posekotine na glavi. Trenutno je na bolovanju.

O ovom slučaju obaveštena je policija i napravljen je zapisnik. Kurir je pozvao doktora D. S. i on nam je potvrdio incident i rekao da je "strašno to što se desilo", ali nije želeo da otkriva detalje sukoba. Rekao nam je da ipak o tome ne sme da priča bez odobrenja direktorke ustanove.

Vesna Milanović, direktorka Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja", rekla je za Kurir da nije saglasna da se bavimo tom temom i da joj nije jasno zbog čega se mediji interesuju za događaj koji može štetiti reputaciji klinike. Rekla je da u momentu kada se incident desio nije bila u bolnici i da ne zna ništa o tome. A povređeni lekar nas je, pokoleban verovatno time što nema odobrenje direktorke da govori o napadu, u međuvremenu uputio na svog pravnog zastupnika, advokata Miodraga Lenića iz Niša. Advokat je rekao da je slučaj tek dobio, da ga proučava i da može samo da potvrdi da se incident desio.

- Prema našim saznanjima, niko od nadležnih nije reagovao u ovom slučaju, osim što je policija izašla na teren. Pokrenućemo postupke pred nadležnim organima. Moj klijent je čovek koji želi da zaštiti svoj ugled i koji je doživeo nešto što je nečuveno - rekao je Lenić i dodao da će uskoro znati koja su tačno njihova postupanja i koraci u ovom slučaju.

Pokušali smo da dođemo i do radiologa, a o ovom slučaju su, saznajemo, obavešteni, pored policije, i Lekarska komora Srbije i Ministarstvo zdravlja. Do zaključenja broja nismo dobili odgovore od navedenih institucija.

Napadnuti doktor

Predsednik ga odlikovao za Vidovdan

Doktora D. S., kojeg je kolega napao, odlikovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zlatnom medaljom za zasluge na Vidovdan 2021. godine, a njegovo ime je i na sajtu predsednika Republike Srbije na listi svih ukaza o odlikovanjima koje je potpisao.

Suzana Trajković

Bonus video

01:43

VIŠE OD 15.000 PENZIONERA IDE NA BESPLATNU REHABILITACIJU: Omiljene destinacije Vrnjačka banja i Banja Koviljača i Sokobanja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja