Najnovije vesti

Dačić: Izem ti uniju u koju je gej parada ulaznica
Foto: KURIR

Gej parada pitanje bezbednosti

Dačić: Izem ti uniju u koju je gej parada ulaznica

Društvo
Manite me više tih priča o ljudskim pravima. Kakva ljudska prava, u pitanju je bezbednost ljudi! Ima zemalja gde nema gej parade, pa su članice EU, rekao premijer Srbije

VRANJE - Predsednik Vlade Srbije i ministar policije Ivica Dačić rekao je da pitanje gej parade nije pitanje ljudskih prava, već bezbednosti, i dodao da će njeno održavanje zavisiti pre svega od učesnika.

"Manite me više tih priča o ljudskim pravima. Kakva ljudska prava, u pitanju je bezbednost ljudi! Ima zemalja gde nema gej parade, pa su članice EU. Da li je moguće da je to i dalje glavna tema, da se i dalje bavimo gej paradom kao glavnim problemom, kao ulaznicom u EU, što je smešno", rekao je Dačić novinarima u Vranju.

"Izem ti takvu uniju u koju je gej parada ulaznica", primetio je Dačić.

On je rekao da istovremeno nema razumevanja ni za "psihopate koji prete da će poubijati učesnike gej parade i koji kažu da parade neće biti: "Ne pitaju se u ovoj zemlji ni "Dveri", ni "Obraz", pita se država. Malo su se zaneli. U ovoj državi mora da postoji red i zakon ili država neće postojati", rekao je Dačić.

"Ako bude bezbednosnih rizika i procena da će doći do velikih nereda sigurno je da će policija preduzeti određene mere, imajući u vidu da nije samo šetnja u pitanju već manifestacija od nekoliko dana", rekao je Dačić.

"Kada bi ona mogla da bude održana bez bezbednosnih rizika - naravno da ne bi bilo problema", zaključio je.

http://www.youtube.com/watch?v=JNp5272OBt8

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...