UZNEMIRUJUĆA PROGNOZA METEOROLOGA SOVILJA: Poslednjih godina smo svedoci da su se zauvek PROMENILA SVA ČETIRI GODIŠNJA DOBA
Slobodan Sovilj, Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

UZNEMIRUJUĆA PROGNOZA METEOROLOGA SOVILJA: Poslednjih godina smo svedoci da su se zauvek PROMENILA SVA ČETIRI GODIŠNJA DOBA

Društvo -

U svom gostovanju u emisiji "Puls Srbije", meteorolog Slobodan Sovilj izneo je neke zabrinjavajuće podatke.

Naime, on je rekao da su vremenski scenariji u budućnosti različiti, ali da je činjenica, definitivno, da se sva četiri godišnja doba zagrevaju.

03:35

ŠOKANTNA TVRDNJA METEOROLOGA SOVILJA: Ovo su pojave koje će definitivno PROMENITI SVA 4 GODIŠNJA DOBA

- Možemo to gledati od jedne do druge godine. Sva četiri godišnja doba se zagrevaju. Sve više je tih toplih rekorda. Male su temperaturne razlike između zime i jeseni, kao i proleća i leta, a sredinom prethodnog veka, zima je trajala 31 dan, sa snežnim pokrivačem. Možda se zbog toga može reći da se to čini ljudima, ali što se tiče temperature, to su neke prosečne vrednosti, ali i malo više iznad proseka - kaže Sovilj.

Slobodan Sovilj
foto: Kurir tv

Temperaturne oscilacije su najveće kada su noći vedre i nema vetra.

- To zovemo dnevnim hodom temperature. Ujutru bude 4-5 stepeni, a u toku dana 24-25. U četvrtak i petak očekujemo takve temperature. U oblačnim i kišovitim danima nama je hladno, ali su minimalne temperature više - dodao je Sovilj.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja