FON: Prvi FORUM iz oblasti projektnog menadžmenta, STUDENTI rešavaju izazove iz privrede
Foto: Shutterstock

FON: Prvi FORUM iz oblasti projektnog menadžmenta, STUDENTI rešavaju izazove iz privrede

Društvo -

Fakultet organizacionih nauka sa predstavnicima IT industrije organizuje prvi Forum iz oblasti projektnog menadžmenta.

Forum će okupiti studente, profesore i predstavnike vodećih IT kompanija. U sklopu Foruma biće organizovano studentsko takmičenje, a proglašenje pobednika zakazano je za utorak, 9 maj u 16:30 sati.

Za takmičarski deo (PM Challenge powered by Endava) u prethodnoj fazi se izborilo 6 visokorangiranih timova, od ukupno 15 studentskih timova. Studenti će rešavati studiju slučaja koju zadaje kompanija Endava, a nagrada za prvoplasirani tim je prilika za besplatno polaganje testa za sertifikat Professional Scrum Master.

Cilj Foruma je povezivanje studenata i privrede kroz učešće u rešavanju izazova specifičnih za IT industriju, učešće u Panel diskusiji i pohađanje stručnog predavanja. Studenti će kroz Forum dobiti priliku da se predstave kompanijama, ali i da naprave prvi korak ka budućoj profesiji i zapošljavanju.

FON je vodeća institucija u regionu za formalno obrazovanje projektnih menadžera, za koje vlada veliko interesovanje u različitim industrijama, a najviše u IT industriji. Sve veći broj organizacija postaju projektno orjentisane, a FON kao nosilac organizacije Foruma svojim studentima obezbeđuje da razumeju kompleksnost problema postizanja projektnog uspeha uz osvrt na rešenja koja će biti predstavljena u takmičarskom delu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja