"NE UBIJ JE PRVA BOŽJA ZAPOVEST" Dr Mladenović: Zatajila su sva tri bitna nivoa, ne može NEZRELA OSOBA da bude dobar roditelj
Foto: Kurir TV, Nemanja Nikolić

kurir tv

"NE UBIJ JE PRVA BOŽJA ZAPOVEST" Dr Mladenović: Zatajila su sva tri bitna nivoa, ne može NEZRELA OSOBA da bude dobar roditelj

Društvo -

Gordana Božilović Petrović, advokat i dr Ivica Mladenović, psihijatar i načelnik Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje gostovali su u jutarnjem programu Redakcija, povodom tragičnih događaja, masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, koji su obeležili početak maja.

Gordana Božilović, Ivica Mladenović
foto: Kurir TV, Nemanja Nikolić

Prevencija je najbolja mera, mišljenjA je Božilović Petrović.

- Sve vezano za ovaj događaj je delikatno. Neophodna je prevencija u suštini. Ako se utvrdi da se radi o nekom oboljenju da se ide kod lekara, imamo ceo vid preventivnih mera - preporučuje Petrović.

Mladenović je dao svoj uvid, nadovezavši se na uvodno izlaganje svoje sagovornice.

- Zatajila su sva tri bitna nivoa. Porodica, škola i društvo. Šta je to porodica? Koje su uloge roditelja? Da bi neko bio ekspert za svoj život, mora da bude zrela i odgovorna osoba. Imamo problem zrelosti porodice i društva u celosti. Nezrele osobe ne mogu da budu dobri roditelji. Verovatno jesu omanuli roditelji - navodi Mladenović neke vidove promašaja društva.

01:49

PREVENCIJA JE NAJBOLJA MERA!

Ljudska prava su vrlo jednostavna, mišljenja je gost jutarnjeg programa Kurir televizije.

- Ne ubij je prva Božija zapovest. Mi imamo potpuno izgubljen moralni aspekat! Ne treba čuditi kada neka mlada osoba iz narcističke pobude reaguje na ovaj način - dodao je Mladenović.

Božilović kaže da je bilo različitih mogućnosti za pokretanje postupaka kada je reč o ocu dečaka.

- Oružje u kući mora da se drži po određenim principima. Ne može da bude dostupno maloj deci. Ceo taj sudski postupak i mogućnost sa pristupom oružja znaćemo tokom postupka. Što se tiče streljane i tu postoje principi i akti koji se zasnivaju na zakonu. Tužilaštvo će odrediti šta će dalje biti. Ceo događaj je vrlo kompleksan, a tu je odgovornost celog društva i nedovoljno brige i komunikacije i sa decom i edukacije dece. Sve mora doći sistematskim dokazivanjem svih aspekata i to da najvećih detalja, jer se radi o vrlo ozbiljnim krivičnim delima - rekla je Božilović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track