SLAĐA SLUČAJNO ROĐENA U NEMAČKOJ I SAD JE ZBOG TOGA NA MUKAMA: Zbog ovog slova u imenu, Nemci joj traže da plati 5.000€ (FOTO)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

ŽIVI U SRBIJI, NEMAČKI I NE GOVORI

SLAĐA SLUČAJNO ROĐENA U NEMAČKOJ I SAD JE ZBOG TOGA NA MUKAMA: Zbog ovog slova u imenu, Nemci joj traže da plati 5.000€ (FOTO)

Društvo -

Slađa živi u Srbiji, nemački, kaže, i ne govori, a za tu zemlju veže je samo činjenica da je tamo rođena zbog čega je sada, kao odrasla, na velikim mukama.

Ona se požalila na jednoj od brojnih Fejsbuk grupa koji okupljaju naše ljude koji žive i rade u Nemačkoj i od zemljaka zatražila pomoć da joj preporuče nekog tamošnjeg dobrog advokata koji bi joj pomogao da razreši agoniju koja ju je snašla.

Slađa, Nemačka
foto: Facebook Printscreen

Slađa, naime, objašnjava da ima različito upisano ime u Nemačkoj i Srbiji a razlika je u dva slova. Ona je od nadležnih u Nemačkoj zatražila promenu slova DJ u Đ u svom imenu ali su je iz tamošnje opštine poslali da to reši u sudu.

Međutim, muka ju je snašla onog trenutka kad je sud u Karlsrueu odbio njen zahtev a ona ostala dužna da im plati 5.000 evra?! Naglašava da nemački ne govori i moli da je zemljaci upute na službu koja bi ovo mogla konačno da reši.

Kurir.rs/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track