OVO JE SRBIN (28) PRIPADNIK VAGNERA KOJI JE POGINUO U BAHMUTU: Stradao u žestokim borbama, telo pronašli pre 10 dana (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

novi detalji

OVO JE SRBIN (28) PRIPADNIK VAGNERA KOJI JE POGINUO U BAHMUTU: Stradao u žestokim borbama, telo pronašli pre 10 dana (FOTO)

Društvo -

Srbin (28) Uroš P. pripadnik grupe Vagner, poginuo je u Bahmutu u Ukrajini, javlja Slobodna Dalmacija pozivajući se na objavu drugog Srbina na Telegram grupi.

Priča se aktualizovala kada se Prigožin sa svojim sledbenicima povukao u Belorusiju i kada mu deo plaćenika potpisuje ugovore s Ministarstvom odbrane Rusije, čemu su se mnogi iz te skupine donedavno protivili.

Uroš Prvulovič
foto: Printscreen Facebook

Saučešće porodici je na svom Telegram kanalu objavio snajperista koji nikako nije hteo da izgovori njegovo prezime, ali su poznavaoci prilika odmah shvatili o kome je reč.

- Poginuo je u borbama za Artjomovsk (kako Rusi zovu Bahmut), a telo mu je pronađeno pre deset dana. Ne možemo objavljivati gde će biti sahrana, ali sam ja mislio otići na tu sahranu, ali zbog obaveza, nažalost, ne mogu - rekao je između ostalog snajperista.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track