NIS upozorava na prevare na internetu
Foto: Promo

NIS upozorava na prevare na internetu

Društvo -

Zbog učestalih pojava lažnih nagradnih igara i drugih prevara na društvenim mrežama, želimo da vas podsetimo da se zvanične objave kompanije NIS, uključujući i eventualne nagradne igre, postavljaju isključivo na zvaničnim korporativnim profilima: na mreži Facebook – NIS a.d, Zajednici zajedno, Sa nama na putu i NIS Petrol benzinske stanice u BiH, Instagram – Kompanija NIS, Sa nama na putu, G-Drive Srbija , LinkedIn - Kompanija NIS a.d. Pored toga, zvanični sajtovi su: NIS Srbija - Budućnost na delu, NIS Petrol i Gazprom benzinske stanice (nisgazprom.rs) и NISOTEC.

Na društvenoj mreži „Fejsbuk“ ove nedelјe je objavlјen lažni poziv u ime naše kompanije da se građani registruju na internet platformi i da na račun nepoznatog fonda uplate određen iznos, što im navodno daje mogućnost zarade.

Ovim putem obaveštavamo i pozivamo svoje potrošače i partnere da sve aktuelnosti prate isključivo na navedenim stranicama i sajtovima. O svim nedozvoljenim aktivnostima i zloupotrebama brenda naše kompanije blagovremeno su obavešteni nadležni državni organi, a sve sporne stranice na društvenim mrežama i sporni linkovi se prijavljuju.

Ukoliko naiđete na pozive na lažne nagradne igre, savetujemo da ih ne otvarate i da ne ostavljate svoje lične podatke, kako biste izbegli potencijalne neprijatnosti. Ukoliko primetite lažnu stranicu nju možete prijaviti administratorima na društvenim mrežama, a u slučaju da se zloupotrebljava ime kompanije NIS, možete prijaviti i na mejl office@nis.rs.

U slučaju da ste prevareni u nekoj lažnoj nagradnoj igri o tome obavestite nadležnu Policijsku upravu ili Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Sve potrošače i partnere pozivamo, još jednom, da u cilju zaštite svojih podataka i lične bezbednosti sve informacije o našoj kompaniji prate na zvaničnim korporativnim stranicama i sajtovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja