POSLE PISANJA KURIRA PREVARANT POČEO DA VRAĆA PARE ZA SMEŠTAJ U GRČKOJ: Apartmane od 195 evra fiktivno prodavao za 65 evra!
Foto: Shutterstock

propalo im letovanje

POSLE PISANJA KURIRA PREVARANT POČEO DA VRAĆA PARE ZA SMEŠTAJ U GRČKOJ: Apartmane od 195 evra fiktivno prodavao za 65 evra!

Društvo -

Za sada je za smeštaj u Grčkoj prevareno ukupno šest porodica, od kojih su dve iz Makedonije, a uplatile su depozit 50%, navodi se u novom upozorenju na stranici "Grčka info" na društvenim mrežama.

Kako je Kurir ranije danas pisao, jedna srpska porodica sa malom bebom je uplatila depozit, a nakon što su stigli do adrese u Nei Pori na moru, shvatili su da su prevareni i da taj smeštaj uopšte ne postoji! Nakon toga stranica "Grčka info" upozorila je da su istoj osobi još tri porodice iz Srbije uplatilo novac.

- Pošto su upozorenje na prevaru prenele i novine (hvala im na tome) izgleda da je shvatio ozbiljnost situacije i da je počeo da vraća novac. Dvema porodicama je juče navodno vratio 200 evra, a obećao je da će vratiti i ljudima iz Nei Porija. To svakako ne znači da neće nastaviti čim se stiša situacija ili da se neće pojaviti neko novi - navodi "Grčka info".

Oni ističu da prevarant ima nekoliko lažnih muških i ženskih profila na društvenim mrežama i Viberu.

- On je navodno u Grčkoj, a pare se daju njegovom navodnom bratu u Srbiji. Pretpostavka je da on uzima te pare u Srbiji i da brat ne postoji. "Izdaje" nepostojeći smeštaj i smeštaj sa Buking sajta od drugih vlasnika. Apartmane čija je cena na Bukingu 195 evra daje ljudima za 65 evra - napominje se na stranici "Grčka info".

Svake godine srpski turisti se susreću s prevarom izdavanje lažnih, nepostojećih apartmana preko interneta i društvenih mreža. Prevaranti se uglavnom kriju iza lažnih profila, gde po niskim cenama nude nepostojeće apartmane u Grčkoj znajući da tamo Srbi masovno letuju. Lakoverni ljudi nasednu i podvaljivačima uplate depozit, a kad dođu na navedenu adresu, shvate da su nasamareni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track