KORNET I FAGOT ODVRATIĆE SVAKOG NEPRIJATELJA! Vojni analitičar: Inženjeri rade sjajne stvari, srpska vojska se mnogo modernizovala
Foto: Kurir TV, Ministarstvo Odbrane

kurir tv

KORNET I FAGOT ODVRATIĆE SVAKOG NEPRIJATELJA! Vojni analitičar: Inženjeri rade sjajne stvari, srpska vojska se mnogo modernizovala

Društvo -

Na Vojnom kompleksu Pasuljanske livade održana je pokazna vežba gađanja Vojske Srbije kojoj je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić.

Pokazno gađanje organizovano je u okviru završne faze obuke pripadnika Vojske Srbije sa novo-uvedenim naoružanjem i vojnom opremom.

Tokom vežbe prikazan je raketni sistem velikog i malog dometa koji su bili prikačeni na vozila tipa "Hamer", a viđeni su i raketni sistemi "Kornet" i "Fagot".

Miloš Vučević, Vojska Srbije
foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

Prikazano je i dejstvo platforme "Miloš", koji je između ostalog naoružan šestometnim bacačem granata.

"Ulagaćemo još u bespilotne letelice, a kamikaza stižu do kraja godine", rekao je predsednik Vučić.

Gost jutarnjeg programa koji je analizirao jučerašnju vojnu demonstraciju je Vlade Radulović, vojni analitičar

Prvo je izjavio da inženjeri rade sjajan posao, a da su sva ta sredstva i dalje u globalnom razvoju:

01:08

NAJBITNIJE JE ONO ŠTO SAMI MOŽEMO DA PROIZVEDEMO Vojni analitičar: Inžinjeri rade sjajne stvari, MODERNIZACIJA SRPSKE VOJSKE

- Ono što je najznačajnije iz jučerašnjeg dana je to što smo imali uspešno dejstvo kineskim CH-95, razdaljina je bila oko 7 i po kilometara. Takođe je dobro što smo imali na terenu sredstva koja su i dalje u razvoju. Imali smo i novu verziju "Lazar 3m". Inženjeri rade zaista sjajne stvari, nadam se da će dosta toga u narednom periodu ući u naše vojne snage.

Potom je rekao da naš proces modernizacije kreće od 2016. godine, a zasad ide u odličnom smeru:

- Pratimo svetske trendove u naoružanju, a naročito kada govorimo o mogućnosti onoga šta mi možemo da proizvedemo. Naš procez modernizacije ide ka dobrom smeru. Ljudski faktor nam je najbitniji u svakom smislu. Prelomnu tačku tj početak modernizacije datira od polovine 2016. godine, a sada ide u odličnom smeru obzirom na sve probleme sa kojima smo se suočili. Na nama je da vidimo šta možemo sami da proizvedemo jer je to najbitnije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:31

NA ŠTA UKAZUJE POVEĆANJE BROJA SPECIJALNIH JEDNICA? Miletić: Vojska Srbije mora da se modernizuje za savremeni način ratovanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track