SRBINU ZAPALO LETOVANJE U GRČKOJ: Prijavio krađu automobila policiji, pa dobio šokantno objašnjenje!
Foto: Printscreen/Facebook

muke

SRBINU ZAPALO LETOVANJE U GRČKOJ: Prijavio krađu automobila policiji, pa dobio šokantno objašnjenje!

Društvo -

Turisti, ali i građani Grčke sve češće se suočavaju sa problemom krađe automobila, obijanjem na parkinzima, razbijanju stakala i krađama stvari, kao i činjenice da je ovakva vrsta kriminala povećana u Grčkoj.

Nažalost, mnogi srpski turisti našli su se prethodnih dana na meti lopova u Grčkoj, a jedan od njih se požalio na Fejsbuk stranici Grčka info.

"Ukraden auto u nedelju tokom noći, u Atini, naselje Glifada. Prijavljen u ponedeljak policiji, rekli da kradu zbog prevoza migranata. Molim vas da se neko javi ukoliko ga vidi, sledi nagrada. Pozadi pored znaka nissan ima metalna slova SRB", napisao je Damjan uz fotografiju ukradenog automobila.

Podsetimo, ovo nije ni prvi, a ni jedini slučaj krađe automobila u Grčkoj. Pre samo nekoliko dana srpskoj porodici ukraden je BMW X3, a vlasnica automobila tvrdi da je na bensedinima zog nemilog događaja. Automobil marke "kia" ukraden je početkom jula, a vraćen je od strane grčke policije u neprepoznatiljivom stanju.

Portal grčkainfo.com objavio je ključne lokacije na kojima su, na osnovu dosadašnjih prijava turista, lopovi sve učestaliji. Prema dosadašnjim iskustvima, lopovi najčešće „operišu“ na parkinzima velikih marketa i tržnih centara, zatim na otvorenim parkinzima u Solunu, kod Bele Kule, u okolini trga Aristotelis, na parkingu „Aquaparka Waterland“ u Solunu, kao i na parkinzima nekih plaža Halkidikija, na primer, Orange, Tigania, Golden beach Paliouri, Ark beach Sarti.

Bez obzira na to da li su vam lopovi nešto ukrali ili su samo razbili staklo ili obili bravu, poželjno je da ceo slučaj prijavite grčkoj policiji. Najbolje je da ništa ne dirate, već da odmah pozovete policiju na broj 100 ili da odete do najbliže policijske stanice.

Ako su vam ukradene bankovne kartice, pozovite svoju banku i odmah odjavite sve kartice da ne biste ostali bez novca. Ukoliko vam je ukraden pasoš, sa potvrdom iz policije otiđite u konzulat ili ambasadu Srbije.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track