"JA KAO DIREKTOR NE MOGU DATI OTKAZ AKO NEKO ZLOUPOTREBI BOLOVANJE" Stojanović: Više nema priče za one koji su to radili (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"JA KAO DIREKTOR NE MOGU DATI OTKAZ AKO NEKO ZLOUPOTREBI BOLOVANJE" Stojanović: Više nema priče za one koji su to radili (VIDEO)

Društvo -

Najava Ministarke zdravlja, Danice Grujičić, o ograničavanju trajanja bolovanja koje lekari opšte prakse mogu propisati na najviše dve nedelje, izazvala je raznolike reakcije.

Ministarka Grujičić ističe da je poslovni sektor izneo ozbiljne primedbe na produženo bolovanje do dva meseca bez provere komisije, uz zapažanje da je neobično što je prosečno trajanje oporavka pacijenata bilo tačno 58 dana.

Ipak, planirani izuzeci od ove nove prakse obuhvataju osobe sa onkološkim oboljenjima, nedavno operisane pacijente, osobe sa invaliditetom i trudnice.

00:31

JA KAO DIREKTOR NE MOGU DATI OTKAZ AKO NEKO ZLOUPOTREBI BOLOVANJE Stojanović: Više nema priče za one koji su to radili

Gost "Pulsa Srbije" koji je pričao o zloupotrebi bolovanja je Aleksandar Stojanović, direktor DZ Palilula.

- Oni koji zloupotrebljavaju bolovanje, shvatiće da nema te priče. Dok onaj koji je stvarno bolestan, dajmo mu šansu da bude na bolovanju dok se ne izleči. Kada neko zloupotrebi bolovanje, ja kao direktor ne mogu da mu dam otkaz, to je nemoguća misija. Da dođe do otkaza, njega će svaki sudija da vrati za šest meseci.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:05

Sonja Hadži-Borjanović: Nisu pacijenti iskorišćavali bolovanje, već lekari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track