DANAS VRUĆE A U OVIM DELOVIMA SRBIJE MOGUĆI I PLJUSKOVI! RHMZ najavio pad temperature: Od ovog datuma stiže osveženje
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Shutterstock

DANAS VRUĆE A U OVIM DELOVIMA SRBIJE MOGUĆI I PLJUSKOVI! RHMZ najavio pad temperature: Od ovog datuma stiže osveženje

Društvo -

U Srbiji će u četvrtak biti duži sunčani periodi i vrućina, ali stepen-dva manja nego u sredu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku dana biće lokalnog razvoja oblaka sa šansom da bude ređih kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Pritisak malo iznad normale.

vreme
foto: Pritnscreen/RHMZ

Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 23°C, maksimalna od 33°C do 36°C. Uveče suvo.

U Beogradu u četvrtak sunčano uz slab dnevni razvoj oblaka. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 23°C, a maksimalna do 34°C. Uveče suvo.

RHMZ najavio vrućine pa pad temperature

"Do kraja ove i početkom sledeće sedmice u većem delu Srbije pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 33 do 37 °S, zbog čega će na snazi biti žuti i narandžasti meteoalarm.

Danas se kiša i lokalni plјuskovi s grmlјavinom očekuju sredinom dana i posle podne uglavnom u predelima južnije od Save i Dunava, a ponegde će biti i izraženiji sa većom količinom padavina za kratko vreme i mogućom pojavom sugradice i grada.

vreme
foto: Pritnscreen/RHMZ

Kratkotrajna kiša ili plјusak s grmlјavinom moguć je i u pojedinim delovima Beograda, kao i na jugu Vojvodine. Pad temperature i naoblačenje prognozira se za poslednju sedmicu avgusta (od 29.), kada će ponovo biti uslova za kišu i plјuskove u svim krajevima", najavio je RHMZ.

Vreme narednih dana

U petak pretežno sunčano i vrućina uz slab dnevni razvoj oblaka na jugu Srbije. Vetar slab severni, severoistočni i istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 22°C, maksimalna od 33°C do 37°C. Uveče suvo.

Za vikend pretežno sunčano i jaka vrućina tokom dana sa slabim lokalnim razvojem oblaka. U nedelju krajem dana je moguća ređa pojava lokalnih pljuskova na zapadu i severu Srbije. Maksimalne temperature od 35°C do 38°C. Početkom iduće sedmice se očekuje osveženje sa pljuskovima u svim predelima. U utorak i sredu znatno svežije sa kišom i pljuskovima povremeno.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track