NARODNI POSLANIK BRANIO PORODICU OD IZVRŠITELJA I POLICIJE: Ovo je čisto krivično delo, pozivam tužilaštvo da ODMAH reaguje!
Foto: Kurir Televizija

drama u centru beograda

NARODNI POSLANIK BRANIO PORODICU OD IZVRŠITELJA I POLICIJE: Ovo je čisto krivično delo, pozivam tužilaštvo da ODMAH reaguje!

Društvo -

Jutros oko 10 časova na adresi Kneginje Ljubice broj 6 odigrala se prava drama. Na drugom spratu, ispred stana porodice Rakićević komšije i prijatelji, među kojima je i narodni poslanik Uglješa Grgur sprečili su izvršitelja i policiju da uđu i zaplene stan.

Centralni
foto: Kurir Televizija

- Zvao me je čovek kojeg treba da isele iz ovog stana i on je treće lice i ja sam kao narodni poslanik došao da ga zaštitim jer ovde je u pitanju krivično delo Ovde se radi o čistom krivičnom delu i ja molim tužilaštvo da odmah danas reaguje i vidi šta se ovde radi - rekao je Grgur.

U maju prošle godine porodica Rakićević bila je uverena da je rešila stambeno pitanje. Godinu dana kasnije situacija se komplikuje. Na njihovim vratima pojsvljuje se izvršitelj sa zahtevom da napuste stan zbog dugovanja prethodnog vlasnika.

Centralni
foto: Kurir Televizija

- Dolazi sad sa ugovorom koji je overen 2010te godine i aneksom ugovora da je navodno taj stan prodat nekom drugom odnosno da je raskinut ugovor i sada traže da se izvrši povrat tj. da se vrši prodaja te nepokretnosti odnosno fingiraju dug od 57 miliona dinara na osnovu menice i sada ovaj dužnik predaje poveriocu tu nepokretnost i sada se kroz formu duga oduzima stan porodici Rakićević - tvrdi Milan Terzić, zastupnik porodice Rakićević.

Advokat tvrdi da njegovi klijenti nisu znali da postoje neraščišćeni računi, a za svoju nekretninu imaju overen ugovor:

02:45

NARODNI POLSANIK BRANIO PORODICU OD IZVRŠITELJA I POLICIJE: Ovo je čisto krivično delo, pozivam tužilaštvo da ODMAH reaguje!

- Mi samo jednostavno činjenice navodimo, a to je da je vlasnik stana koji je overen, kupio stan koji je kod nadležnog notara overen. Nalazi se u posedu stana postupak za utvrđivanje prava svojine odnosno za upis u nadležni katastar. Pred upravnim sudovima se to utvrđuje ko je upisan kao vlasnik i izvršitelji uprkos svemu traže da se isela sva lica i stvari na osnovu duga ne na osnovu toga da neko drugi polaže pravo svojine.

Terzić kaže da su podneli prigovor sudu jer smatraju da se radi o prevari i falsifikovanju ugovora. Apeluje na sud da razmotri ovaj slučaj, kako petočlana porodica Rakićević zbog duga koji nije njihov i propusta sistema ne bi ostala na ulici.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

04:15

OPREZ! KUPCI STANOVA SVE VIŠE ŽRTVE PREVARA! Advokat: Najveći rizik nose stanovi u izgradnji, A ZAŠTITA JE MOGUĆA NA OVAJ NAČIN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track