"LOV U MUTNOM" BIZNIS KOJI DONOSI DO 1.000 EVRA DNEVNO! Krivolov više odnosi nego što donosi: Dolazi do opšteg genocida i nestanka
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"LOV U MUTNOM" BIZNIS KOJI DONOSI DO 1.000 EVRA DNEVNO! Krivolov više odnosi nego što donosi: Dolazi do opšteg genocida i nestanka

Društvo -

Na svim vodama i kanalima kod nas krivolov je višedecenijski problem, krade se sva vrsta ribe, a najisplativiji je šaran, smuđ i som.

Osim toga što ugrožavaju raznovrsnost ribljeg fonda, ribokradice zbog načina lova izazivaju uginuće riba. Da li je to zaista unosan „biznis“, gde ima najviše ribokradica i kako im stati na put?

"Lov u mutnom", kako mnogi nazivaju nelegalni ribolov čini se unosnim biznisom za ribokradice, koje zaobilazeći zakon mogu da profitiraju i do 1000 evra dnevno.

01:06

LOV U MUTNOM BIZNIS KOJI DONOSI DO 1.000 EVRA DNEVNO! Krivolov više odnosi nego što donosi: Dolazi do opšteg genocida i nestanka

- Navodi da može da se zaradi i do 1.000 evra dnevno nisu netačni, a mogu nekad i više, nekad manje. Mi smo imali situacije da zateknemo mrežu u kojima je bilo i preko tonu ribe. Kažem nije to često tako, ali nisu ni bezazlene količine - rekao je Ljubomir Pejčić iz ribolovačkog Saveza Srbije.

Da bi došle do "bogatog" ulova ribokradice koriste: mreže, struju, dinamit, plin i druga sredstava koja uništavaju rečni ekosistem.

- Sa dejstvom, tim sredstvima koje oni upotrebljavaju u krivolovu oni uništavaju sve živo i rečne rakove i sve moguće, a u tom lancu i sistemu ishrane gubi se jedan deo, jedna karika i onda dolazi do opšteg genocida biološkog i nestanka živog sveta u vodi - izjavio je Vladica Zdravković iz obalske straže.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track