Dinkić očekuje novi aranžman sa MMF

Skupština Srbije

Dinkić očekuje novi aranžman sa MMF

Društvo -
Očekujemo da će MMF biti zainteresovan da razgovara sa nama kad izađemo sa budžetom za 2013. godinu, koji će prepoloviti budžetski deficit, a koji će vlada usvojiti sredinom oktobra, kao i plan srednjoročnih reformi, rekao ministar finansija Mlađan Dinkić

BEOGRAD - Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je danas da očekuje da će Međunarodni monetarni fond biti zainteresovan da razgovara o novom aranžmanu sa Srbijom kada vlada izađe sa srednjoročnim merama i budžetom za narednu godinu, kojim bi trebalo da deficit bude prepolovljen.

"Očekujemo da će MMF biti zainteresovan da razgovara sa nama kad izađemo sa budžetom za 2013. godinu, koji će prepoloviti budžetski deficit, a koji će vlada usvojiti sredinom oktobra, kao i plan srednjoročnih reformi", rekao je Dinkić u Skupštini Srbije.

Dinkić je odgovarajući na kritike opozicije u skupštinskoj debati o amandmanima na rebalans budžeta rekao da Srbija istovremeno može da sarađuje i sa MMF-om i sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama koje Srbiji mogu da donesu boljitak.

"Saradnja sa MMF-om i Rusijom ne isključuje jedno drugo. Jednostrano je posmatranje da treba da se sarađuje samo sa EU, to ne radi ni Nemačka i ona sarađuje i sa Rusijom i Kinom, i mi ćemo tako raditi - sarađivaćemo sa svima koji Srbiji mogu da donesu boljitak", poručio je Dinkić.

Ministar je ponovio da vlada ima potpuno jasan plan za izlazak iz krize.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja