U NAREDNA 2 SATA PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! RHMZ najavio padavine: Skoro svi delovi Srbije na udaru, upaljen i meteo alarm
Foto: Zorana Jevtić

U NAREDNA 2 SATA PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! RHMZ najavio padavine: Skoro svi delovi Srbije na udaru, upaljen i meteo alarm

Društvo -

U naredna dva sata u zapadnim, centralnim, južnim i istočnim krajevima Srbije mestimično kiša, ponegde i plјuskovi sa grmlјavinom, saopštio jeRepublički hidrometeorološki zavod Srbije.

najava
foto: Printscreen/RHMZ

Inače, u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno vreme, ujutru i pre podne na jugu i istoku zemlje će biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a od sredine dana i u ostalim predelima.

Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno i jak. Najniža temperatura biće od 12 do 18, najviša od 25 do 28 stepeni.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno vreme, sredinom dana i posle podne u pojedinim delovima grada moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak. Duvaće slab i umeren vetar. Najniža temperatura biće od 15 do 17, najviša oko 28 stepeni.

Meteorološke prilike će biti povoljne za osobe sa hroničnim oboljenjima, a oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su pospanost i pad koncentracije.

Upaljen meteo alarm

U Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije danas je na snazi žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Žuto upozorenje znači da je vreme potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track