POZAJMILI BISTE GLAS NEKOM CRTANOM JUNAKU: Srednjoškolci i osnovci evo prilike za to! Prijava do sutra, a ovo su bitni uslovi!
Balerina i Viktor, Foto: Prinstcreen

Radionica u MTS Dvorani 20. i 21. oktobra

POZAJMILI BISTE GLAS NEKOM CRTANOM JUNAKU: Srednjoškolci i osnovci evo prilike za to! Prijava do sutra, a ovo su bitni uslovi!

Društvo -

„Kako sinhronizovati animirani film" u okviru projekta „Euro Fest for Kids" je edukativna radionica namenjena osnovcima i srednjoškolcima iz Beograda, Gornjeg Milanovca i Leskovca koji uživaju u gledanju sinhronizovanih animiranih filmova i koji bi voleli da svoj glas pozajme nekom od junaka i likova u animiranom filmu, takođe i onima koje zanima proces sinhronizacije filma, bez obzira da li je animirani, igrani ili dokumentarni film.

Enkanto
Enkantofoto: Prinstcreen

Radionica ima za cilj da neizostavni deo video sadržaja, a to je glas, približi učenicima srednjih i osnovnih škola na način da sami đaci učestvuju u kreativnom procesu sinhronizacije i davanja glasa karakterima ili samim glumcima.

Radionica će pored konkretnog znanja o sinhronizaciji i iskustvima koja će polaznici steći pomoći učesnicima da prepoznaju značaj filma i samog odlaska u bioskop, takođe da jednog dana i sami možda pronađu sebe i definišu svoju buduću profesiju.

Kako se prijaviti

Osnovnoškolci i srednjoškolci zainteresovani za radionicu, koji su članovi dramskih, muzičkih ili horskih sekcija u svojim školama na teritoriji Grada Beograda treba da pripreme:

- kratko motivaciono pismo koje sadrži osnovne informacije (ime, prezime, godine, školu, razlog prijave, interesovanja) - spisak od pet omiljenih animiranih sinhronizovanih filmova (sa po jednom rečenicom obrazloženja)

Sve navedeno, zajedno ne bi trebalo da bude više od jedne A4 stranice, koja se do sutra šalje u word ili pdf formatu na adresu:

konkurs@kids-fest.rs

Radionica "Kako sinhronizovati animirani film" će se održati u MTS Dvorani Beograd u petak i subotu, 20. i 21. oktobra, u terminu od 10 do 16 časova.

U prvom delu radionice učesnici prolaze kroz teoriju osnove sinhronizacije filma, a zatim najuspešniji aktivno učestvuju u samom procesu sinhronizacije i glasovnim testovima.

Predavači na radionici i samim sekcijama su glumci - filmski profesionalci sa velikim iskustvom u pozajmljivanju glasova u sinhornizaciji filmova ali i režiji samih sinhronizacija, Vesna Šašić Paštrović i Marko Marković, kao i inžinjer zvuka sa značajnim iskustvom Mile Novković.

Hotel Transilvanija
Hotel Transilvanijafoto: Prinstcreen

Radionicu „Kako sinhronizovati animirani film" u okviru projekta "Euro Fest for Kids" organizuje mreža bioskopa koju čine Kulturni centar Gornji Milanovac, Leskovački kulturni centar i MTS Dvorana, koji su pokrenuli projekat „Euro Fest for Kids" podržan od strane Europa Cinemas u okviru programa "sarađivati na inovacijama".

Na radionicu će biti primljeno do 20 učesnika, a odabrani će biti mejlom obavešteni o daljim koracima nedelju dana pred početak radionice.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track