NA SAJMU OBRAZOVANJA STUDENTI PRIKAZALI BOGATI PROGRAM: Evo šta posetioci mogu da vide na štandu Ministarstva prosvete
Foto: Ministarstvo prosvete

osmi dan sajma obrazovanja

NA SAJMU OBRAZOVANJA STUDENTI PRIKAZALI BOGATI PROGRAM: Evo šta posetioci mogu da vide na štandu Ministarstva prosvete

Društvo -

Na štandu Ministarstva prosvete na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava danas je predstavljen učenički i studentski standard.

Načelnica Odseka za učenički i studentski standard Ministarstva prosvete Marina Hasanović rekla je da se danas na štandu Ministarstva danas predstavljaju studentski kulturni centri iz Niša, Novog Sada, Kragujevca i Beograda, koji imaju bogate programe koji studenti mogu da prate, kao što su koncerti, pozorišne predstave, promocije knjiga, edukativne radionice i programi.

- Danas će posetioci štanda Ministarstva moći da vide samo deo tog umetničkog stvaralaštva, kao što su balet i moderan balet, nastup hora i violinistkinja - navela je ona.

Sajam obrazovanja
foto: Ministarstvo prosvete

Održana je i promocija knjiga iz edicije „Prvenac“ SKC Kragujevac, nastupao je duo violina Doma kulture „Studentski grad“ a emitovani su i studentski filmovi.

Po programu, nastupa i ženski akademski hor, folklorni ansambl „ORO“ i glumac Petar Ščepihin SKC Niš.

Kako je najavljeno, Studentski kulturni centar iz Beograda predstavlja savremeni plesni performans iz završne predstave studenata, koreografsku minijaturu iz predstave FEMINE. Svoju muziku posetiocima Sajma predstavlja i bend studenata iz Afrike „Avalski put“ iz Doma kulture „Studentski grad“. Tu je i Radionica - škola stripa za polaznike do 15 godina profesora Miloja Mitrovića ispred SKC Beograd.

Sajam obrazovanja
foto: Ministarstvo prosvete

U Konferencijskoj sali na Sajmu obrazovanja u predstavljeni su i investicioni projekti u oblasti učeničkog i studentskog standarda o kojima je govorila Emilija Vuković iz Odseka za učenički i studentski standard. Za 13 časova najavljena je radionica sa roditeljima o HPV vakcini. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, čiji je pokrovitelj Ministarstvo prosvete, održava se do 29. oktobra 2023. godine na Beogradskom sajmu (Hala 2), pod sloganom „Učinimo svet boljim“.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track