BRAVO! Četiri medalje srpskim srednjoškolcima na Balkanskoj olimpijadi iz informatike u Sloveniji
Foto: Društvo matematičara Srbije

BRAVO! Četiri medalje srpskim srednjoškolcima na Balkanskoj olimpijadi iz informatike u Sloveniji

Društvo -

Ekipa Srbije osvojila je zlatnu, srebrnu i dve bronzane medalje na Balkanskoj olimpijadi iz informatike za učenike srednjih škola u Sloveniji.

Na Balkanskoj olimpijadi iz informatike, koja je održana od 29. oktobra do 3. novembra, u zvaničnoj konkurenciji učestvovao je 51 takmičar iz 13 zemalja, dok je, uključujući nezvaničnu konkurenciju, učestvovalo 72 takmičara iz 17 zemalja.

Našu ekipu činila su četiri takmičara. Miloš Milutinović, treći razred beogradske Računarske gimnazija osvojio je zlatnu medalju, a Nemanja Majski, treći razred Gimnazije "Veljko Petrović" iz Sombora, dobio je srebrnu medalju.

informatičari, Slovenija
foto: Društvo matematičara Srbije

Filipu Bojkoviću, koji pogađa treći razred beogradske Matematičke gimnazije, pripala je bronzana medalja, dok je Danilu Trniniću, koji je na četvrtoj godini Računarske gimnazije u Beogradu, bronzana medalja

Rukovodioci ekipe su bili Marko Milenković sa niškog Prirodno-matematičkog fakultet i Toni Škrijelj sa Prirodno-matematičkog fakultet u Novom Sadu.

Ekipa Srbije je odabrana na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa, u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track