U KRAGUJEVCU OTVOREN DNEVNI BORAVAK ZA OSOBE SA INVALIDITETOM Ministar Selaković: Najbolji objekat ove namene u Srbiji (FOTO)
Foto: Nenad Kostić

U KRAGUJEVCU OTVOREN DNEVNI BORAVAK ZA OSOBE SA INVALIDITETOM Ministar Selaković: Najbolji objekat ove namene u Srbiji (FOTO)

Društvo -

Dnevni boravak "Vera" za osobe sa invaliditetom svečano je otvoren danas u Kragujevcu. Izgradnju objekta finansirala je Agromarket fondacija, a zemljište, infrastrukturu i priključke obezbedila je lokalna samouprava.

Ovaj novi objekat, kapaciteta 30 korisnika, nalazi se neposredno uz Sportski centar „Iskra“, takođe namenjen osobama sa invaliditetom.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković prilikom otvaranja rekao je da ovakav objekat koji grad Kragujevac danas dobija na upotrebu nema ni jedan grad u Srbiji.

- Zaista sam impresioniran time kako ovaj objekat izgleda. Posebno sam naglasio činjenicu da je ovo najbolji objekat ove namene u Srbiji, da je neverovatna velikodušnost donatora koji je za izgradnju ovog objekta izdvojio 620.000 evra, oko 70 miliona dinara, i time omogućio onim porodicama u okviru kojih postoje osobe sa invaliditetom, deca sa invaliditetom, da dobiju dnevni boravak koji će im omogućiti da bolje provedu dan, a njihovim roditeljima, onima koji o njima danonoćno brinu da dobiju vreme kada mogu da rade, da privređuju, zarađuju kako bi tom detetu i čitavoj porodici omogućili bolji i kvalitetniji život – kazao je Selaković.

Kurir.rs/D.Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track