KURIR SAZNAJE: Vlada podržava izbor roditelja ubijene dece u Školski odbor Ribnikara! Izbor bi bio važan čin empatije i pijeteta
Foto: Petar Aleksić

pažljivo prate situaciju

KURIR SAZNAJE: Vlada podržava izbor roditelja ubijene dece u Školski odbor Ribnikara! Izbor bi bio važan čin empatije i pijeteta

Društvo -

Nakon što je Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" odbio izbor predstavnika roditelja ubijene dece u Školski odbor, javnost je ostala iznenađena. Međutim, ovo još uvek nije konačna odluka nego će o izboru biti reči narednih dana.

Kako Kurir nezvanično saznaje Vlada Srbije smatra da u Školskom odboru treba da budu roditelji dece ubijene 3. maja ove godine.

Naš izvor kaže da Vlada sa pažnjom prati razvoj situacije vezane za izbor članova Školskog odbora OŠ "Vladislav Ribnikar" i smatra da je odluka Saveta roditelja da pri izboru članova Školskog odbora ne uključi predstavnika roditelja dece koja su tragično stradala, duboko pogrešna.

Vladislav Ribnikar, Vračar, stabla
foto: Zorana Jevtić

U Vladi, kako saznajemo, smatraju da bi izbor predstavnika roditelja stradalih u Školski odbor nakon tragedije koja se desila u školi, trebalo da predstavlja važan čin empatije i pijeteta, simbolično pokazivanje podrške porodicama koje su pretrpele gubitak i afirmacija zajedničke posvećenosti da se iz teških iskustava izvuče pouka i stvori sigurnije okruženje za sve učenike.

Uključivanje ovih roditelja u donošenje odluka u Školskom odboru takođe šalje snažnu poruku o važnosti zajedništva i solidarnosti u suočavanju sa posledicama tragedije, podstičući kolektivni napor da se iz tragedije izraste u jaču i kohezivniju zajednicu, smatraju u Vladi.

Inače roditelji ubijene dece za sutra ujutru su najavili protest ispred škole, zbog, kako tvrde, kašnjenja sa izgradnjom Memorijalnog centra.

Kurir.rs/A.K.

Bonus video:

04:15

DECA OŠ VLADISLAV RIBNIKAR SE SADA PLAŠE SAMO 2 STVARI! Predsednik Saveta roditelja škole šokirao: NE TRAŽIMO OSVETU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track