SUPRUGA OMILJENOG DR ACA KOJI JE LEČIO PACIJENTE A SAM BIO NA KISONIKU ZA KURIR: Priključen je na aparate, bore mu se za život!
Foto: privatna arhiva

SUPRUGA OMILJENOG DR ACA KOJI JE LEČIO PACIJENTE A SAM BIO NA KISONIKU ZA KURIR: Priključen je na aparate, bore mu se za život!

Društvo -

Dr Aleksandar Babić iz Trebinja, koji je lečio pacijente dok je bio prikačen na kiseonik kako bi i sam disao, sada se bori za živoit na respiratoru!

- Moj suprug je vrlo teško, od juče je priključen na respiratoru, na aparatima, i dalje se vodi teška borba za njegov život - kratko je rekla za Kurir Zlata Babić cvidno potresena, supruga dr Aca, kako ga u Trebinu svi znaju.

Aleksandar Babić
foto: Facebook

Kurir je pre dva dana ekskluzivno objavio razgovor sa dr Babićem, koji ima cističnu fobrozu koja mu je toliko pojela pluća da bez koncentratora sa kiseonikom nije mogao ni korak da napravi. Sa koncentratorom je već nekoliko meseci išao i na posao u dom zdravlja u Trebinju, gde su se pacijenti već navikli na njega. Dr Babić ima i edak Kartagenerov sindrom

Iako smo prekjuče telefonom razgovarali sa dr Babićem, koji je neposredno pre našeg razgovora uradio ultrazvuk srca jednom pacijentu u ambulanti, juče mu se stanje naglo pogršalo. Dok je bio kući odjednom nije mogao da diše, kada je stigla hitna pomoć, prema našim saznanjima, saturacija mu je bila toliko loša da nisu mogli ni daje izmere. Odmah je transportovan u bolnicu i stavljen na respirator.

- Dr Babić je u teškom opštem stanju uzrokovanom upalom pluća i septičnim šokom. Trenutno je na mehaničkoj ventilaciji i maksimalnoj podršci vitalnim funkcijama. Ishod je neizvestan uprkos svim merama održavanja života - rekla je za ATV doktorka Petra Paovica.

Ceo region se bio digao da traži leka za dr babića, a on sam je svoje nalaze poslao u AKH kliniku nadajući seskorom odgovoru i pregledu u ovoj čuvenoj bečkoj klinici.

Kurir.rs/J.S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track