4 SRPSKA ŽESTOKA PIĆA NALAZE SE NA LISTI NAJBOLJIH NA SVETU: Ova 2 su u prvih 10, bolja čak i od džina, irskog viskija i konjaka!
Foto: Shutter/Veronika Kovalenko

VEOMA CENJENI

4 SRPSKA ŽESTOKA PIĆA NALAZE SE NA LISTI NAJBOLJIH NA SVETU: Ova 2 su u prvih 10, bolja čak i od džina, irskog viskija i konjaka!

Društvo -

Ispijanje lokalnih pića najbolji je način za osvajanje simpatija stanovnika zemlje koju posetite, a kada biste pitali Srbe koja im je omiljena rakija, neki bi sigurno rekli šljivovica, drugi kajsijevača, a treći možda i "svaka".

Prema podacima koje je objavila mreža “World of Statistics” (Svet statistike) četiri žestoka pića iz Srbije nalaze se na listi najboljih na svetu.

Viski
foto: Profimedia

Prvo i drugo mesto na listi najboljih žestokih pića zauzeli su čuveni škotski viskiji "Islay Scotch" i "Speyside Scotch" dok je treće mesto pripalo tradicionalnom filipinskom likeru od palme "Lambanog".

Alkohol, Srbi, Piće, Alkoholizam, Alkoholičari, Pijanice

Dva najbolja srpska pića na ovoj listi su viljamovka i dunjevača koje su zauzele šestu i sedmu poziciju i iza sebe ostavile čuvena pića poput "Scotch Whisky", "Gin", "Irish Whiske", "XO Cognac" i mnoga druga.

Ali tu nije kraj, iako su korisnici društvene mreže "X" negodovali i objašnjavali da je rakija univerzalan naziv za sva žestoka pića koja se prave od voća, ona je zauzela 24. poziciju. Dok je 28. mesto pripalo čuvenoj srpskoj šljivovici.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track