Najnovije vesti

VEŽBA MEHANIZOVANOG BATALJONA PRVE BRIGADE KOPNENE VOJSKE: Realizuje se ove nedelje u Centru za obuku putem simulacija VS (FOTO)
Foto: info@mod.gov.rs

VEŽBA MEHANIZOVANOG BATALJONA PRVE BRIGADE KOPNENE VOJSKE: Realizuje se ove nedelje u Centru za obuku putem simulacija VS (FOTO)

Društvo -

U Centru za obuku putem simulacija Vojske Srbije ove nedelje se realizuje vežba komande jednog od mehanizovanih bataljona iz sastava Prve brigade kopnene vojske.

Na ovoj vežbi podržanoj računarskim simulacijama proverava se osposobljenost komande jedinice za planiranje, organizovanje i izvođenje dejstava u borbenim operacijama Vojske Srbije.

Fwd: Vežba mehanizovanog bataljona Prve brigade kopnene vojske
foto: info@mod.gov.rs

U toku realizacije vežbovnih aktivnosti proverava se i poznavanje načela upotrebe mehanizovanog bataljona u operacijama, sadejstvo sa jedinicama Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kao i saradnja sa činiocima civilnog okruženja. Akcenat je na primeni taktičkih radnji i štabnih procedura u fazi izvođenja operacija, uz svakodnevnu analizu rada komande u procesu donošenja odluka na svim nivoima komandovanja.

Vežbe podržane računarskim simulacijama predstavljaju važan oblik praktične obuke komandi u Vojsci Srbije, budući da pružaju priliku štabnim oficirima i komandama da se, uz minimalan utrošak materijalnih resursa, osposobljavaju za planiranje i izvođenje borbenih operacija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track