OVO JE STRAVIČNO! Među majkama u Srbiji se pojavio novi trend: Do sada su šminkale devojčice, a onda otišle korak dalje (FOTO)
Foto: Shutterstock

polemika

OVO JE STRAVIČNO! Među majkama u Srbiji se pojavio novi trend: Do sada su šminkale devojčice, a onda otišle korak dalje (FOTO)

Društvo -

Pojedine majke u Srbiji već od malih novu svoje devojčice šminkaju, lakiraju i im nokte, nadograđuju veštačke trepavice, vode u spa-centre da proslave rođendane, sada su čak počele i da im kupuju i obuvaju cipelice na štiklu!

Naime, na društvenoj mreži X (Tviter) pokrenula se polemika zbog ovog novog trenda, koji je sudeći po reakcijama šokirao mnoge roditelje.

- Izvinite ali meni je ovo stravično - navodi se u objavi na ovoj društvenoj mreži sa fotografijama na kojima se vidi devojčica koja nosi cipelice sa štiklom!

U komentarima je većina korisnika ove mreže izrazila svoje čuđenje i gađenje novinama koje primenjuju pojedine današnje majke.

- Užas, fuj, odvratno, jezivo - glasili su neki od komentara, dok su se pojedini roditelji nadovezali na to i da je strašno što pojedine majke malim bebama buše uši i stavljaju im minđuše.

štikle za devojčice, štikle, Devojčice
foto: Foto Kurir

- Da, kao i kada se devojcama kupuju igračke šerpe, pegla, džoger, usisivač... Kao neće čitav život kuvati, čistiti, peglati i nositi te stikle... Stravično je, naravno, neka deca budu deca aman - napisao je jedan roditelj.

Međutim, mnogi su i napomenuli da nošenje ovakvih cipelica nije zdravo za razvoj deteta.

- Ovo je nezdravo za razvijanje stopala, mogu nepopravljivu štetu da naprave za celu posturu deteta - navodi se u jednom od komentara.

Povodom ovog bizarnog trenda među majka prof. Zorica Mršević sa Fakulteta za evropske pravno-političke studije nedavno je napomenula za kurir da ovaj vid pomodarstva odgovara potrošačkom društvu, gde majke koje to rade očekuju da će njihove ćerke imati "bolju prođu" i da će biti više vrednovane.

Zorica Mršević
foto: Kurir televizija

- To je velika greška. Zna se šta je dečje, a ne takva odeća, štikle i šminka. Roditelji decu treba da usmere na sport, obrazovanje, kulturu lepog ponašanja. Ne osuđujem ni te majke, to je društveni kontekst koji vrednuje sve ono što nije dobro - naglasila je tada Mrševićeva.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

05:06

OD OVE BOLESTI DECA UMIRALA DO 2. GODINE! Dr Nikolić: Kad se sretnu dvoje sa ovakvim genom i naprave potomstvo, VELIKI JE RIZIK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track